Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ...ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ !!!

Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κυριάρχησε η ένταση και οι ενστάσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης για τον δρόμο νομοθέτησης που επέλεξε η κυβέρνηση υπερψήστηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑκαι ΑΝΕΛ οι τροπολογίες με τα εκκρεμή προαπαιτούμενα μέτρα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup της 15ης Ιουνίου.
Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία ψήφισαν 237 βουλευτές. «Ναι» ψήφισαν οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. «Όχι» ψήφισαν 84 βουλευτές από τη ΝΔ, το Ποτάμι, την Ένωση Κεντρώων και τη Χρυσή Αυγή.
Το ΚΚΕ, όπως είχε δηλώσει από χθες, αποχώρησε από την συνεδρίαση με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Νίκο Καραθανασόπουλο να καταγγέλει την κυβέρνηση λέγοντας πως «για μια ακόμα φορά με άθλιες μεθοδεύσεις φέρνει σκληρά μέτρα για την λαϊκή οικογένεια και νέες περικοπές 250 εκατ. ευρώ στις συντάξεις». Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «δεν νομιμοποιούμε τις πραξικοπηματικές διαδικασίες και αποχωρούμε».
Νωρίτερα, ονομαστική ψηφοφορία ζήτησε η ΝΔ για τρεις από τις πέντε τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση . Το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση αφορούσε τις τροπολογίες για το αφορολόγητο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις συντάξεις ενώ δεν κατατέθηκε αίτημα ονομστικής ψηφοφορίας για τις τροπολογίες για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και τα οικονομικά των κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: