Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΟΕ - ΟΤΑ ΣΤΑ....ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ !!!

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους δήμους μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ήταν ο αρχικός προγραμματισμός, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θεωρούν ότι δεν διασφαλίζονται οι συμβασιούχοι με τη ρύθμιση Σκουρλέτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων πρόκειται να παραδώσουν την πρόταση νόμου στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους αύριο Δευτέρα στο υπουργείο Εσωτερικών.
Να σημειωθεί ότι ήδη από τα τέλη Μαΐου έχει κατατεθεί στη Βουλή πρόταση νόμου από 25 Επιτροπές Συμβασιούχων, με την οποία ζητείται η μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι αναμένεται να ζητήσουν μεταξύ άλλων:
-Να γίνουν «κλειστοί» διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ για τους συμβασιούχους ή τουλάχιστον να υπάρξει αυξημένη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας και να μην συμπεριληφθεί ηλικιακό όριο (τα 45 έτη) του ΑΣΕΠ σε αυτούς τους διαγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι θέσεις θα καλυφθούν από τους «παρατασιούχους».
-Να περιληφθούν στη ρύθμιση Σκουρλέτη και οι απολυμένοι συμβασιούχοι των οποίων οι δήμαρχοι ή οι επικεφαλής, όπως αυτοί της Κασσάνδρας, της Κορίνθου, της Ανατολικής Μάνης, του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, της Νεάπολης-Συκεών, της Αμφίπολης και του Κιλκίς, αρνήθηκαν πεισματικά να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: