Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΜΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ....ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!

Η κυβέρνηση λέει ότι η τροπολογία της για τους συμβασιούχους στους δήμους ικανοποιούσε σχεδόν όλα αιτήματα των απεργών, γιατί αποσύρθηκε το όριο ηλικίας στις προσλήψεις που θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ,  ανακοινώθηκε η πρόσληψη 2.500 εργαζομένων ( οι υπόλοιποι 7.500 ??? )
και δόθηκαν διαβεβαιώσεις για τη μη συμμετοχή ιδιωτών στην καθαριότητα.
Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ απέρριψε την πρόταση. Οι συνδικαλιστές, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ την καταψήφισαν. Ενώ οι συνδικαλιστές της ΝΔ άλλαξαν στάση. Ενώ ήταν «κατά» της απεργίας ψήφισαν «λευκό», με αποτέλεσμα να μην περάσει η κυβερνητική πρόταση.
Η στάση της ΝΔ είναι εξηγήσιμη μετά την αποτυχία του σχεδίου της για πρόωρες εκλογές, επενδύει τώρα στη δυσοσμία και τα σκουπίδια, αδιαφορώντας για την εικόνα της χώρας, που κατά τα άλλα τη θέλει ευρωπαϊκή.
Αλλά οι συνδικαλιστές της αριστεράς; Δεν έχουν ακούσει τα στελέχη της ΝΔ που τάσσονται υπέρ της παραχώρησης της συγκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες; Δεν βλέπουν ότι στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον τους διευκολύνοντας την ΝΔ και τα σχέδια της; Ο αριστερός πρωθυπουργός της χώρας εκτός από το χουβαρνταλίκι που έκανε παρεμβαίνοντας στην τροπολογία Σκουρλέτη, ( Γιατί η τροπολογία του Σκουρλέτη δεν μονιμοποιούσε τους συμβασιούχους στην καθαριότητα αλλά προκήρυττε διαγωνισμό για την πρόσληψη 2.500 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων, θέτοντας όριο ηλικίας στους διαγωνιζόμενους τα 40 έτη απολύοντας όμως τους υπόλοιπους 7.500 !!!  ) δεσμεύτηκε πολιτικά ότι η καθαριότητα των δήμων δεν θα περάσει στους ιδιώτες! Προφανώς αυτό ήταν ένα σημαντικό στοιχείο που έκανε την πλειοψηφία της ΠΟΕ – ΟΤΑ να αναριγεί! Αφού ο....μπεσαλής πρωθυπουργός που θα....έσκιζε τα μνημόνια, θα....καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα....αποκαθιστούσε μισθούς και....συντάξεις, θα....γλίτωνε την λαϊκή κατοικία, έδωσε τον....λόγο του ότι η καθαριότητα των δήμων....δεν θα δοθεί σε ιδιώτες, έπρεπε όλος ο κόσμος να βγει και να πανηγυρίζει γιατί ως γνωστόν ο λόγος του πρωθυπουργού είναι συμβόλαιο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: