Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

ΠΑΓΙΔΑ....ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ !!!

Κάποιος δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών για το τι συμβαίνει σε ένα αυγό μέσα σε ένα τηγάνι που αφήνεται σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο σε μια ζεστή μέρα για 15 λεπτά – όλα αυτά με την ελπίδα να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το ότι δεν αφήνουν ποτέ σκύλους σε ένα αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με την PETA, κάθε χρόνο τα σκυλιά υποφέρουν και ακόμη πεθαίνουν όταν οι ιδιοκτήτες τους αφήνουν σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο – ακόμα κι αν είναι «μόνο ένα λεπτό» για να εκτελέσετε κάποια δουλειά. Ο οργανισμός αποκαλεί τα αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα ως «παγίδα για σκύλους». «Σε μια ημέρα με θερμοκρασία 25 C μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο μπορεί να φτάσει στα 37-45 βαθμούς C σε λίγα μόνο λεπτά και σε ημέρα με θερμοκρασία 32 βαθμών C η εσωτερική θερμοκρασία μπορεί να φτάσει μέχρι και 71 βαθμούς C σε λιγότερο από 10 λεπτά. »
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλική βλάβη ή ξαφνικό θάνατο από εγκεφαλικό σε μόλις 15 λεπτά. Θυμηθείτε ότι τα σκυλιά διαχειρίζονται δύσκολα τον καύσωνα, επειδή ο μόνος τρόπος για να «κρυώνουν» είναι με το να λαχανιάσουν ή και με την εφίδρωση στα πέλματά τους.
Η PETA προειδοποιεί επίσης για τον κίνδυνο της καυτής ασφάλτου - εάν το πεζοδρόμιο είναι πολύ ζεστό αγγίζοντας το με το χέρι σας, θα είναι εξίσου ζεστό για τον τετράποδο φίλο σας. Κι επειδή δεν θα θέλατε ο σκύλος σας να βρεθεί σε τηγάνι, μην τον αφήσετε να περπατήσει σε καυτή άσφαλτο!

Δείτε τι συμβαίνει σε αυτό το αυγό αφημένο σε ένα αυτοκίνητο μια ζεστή μέρα....


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: