Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΑ : ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ !!!

Μετά την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ένα ήταν το πολιτικό γεγονός που σύσσωμη η Τουρκία, αλλά και οι διεθνείς παρατηρητές, περίμεναν.  
Περίμεναν τον πρώην Πρωθυπουργός και υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου να «σπάσει» τη σιωπή του και να μιλήσει για όλα όσα έγιναν πριν και μετά την παραίτησή του από την Πρωθυπουργία της χώρας στις 5 Μαΐου 2016. Σε συνέντευξη του, σύμφωνα με το κείμενο που δημοσιεύει η εφημερίδα Sozcu, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα όσα δήλωσε για το ΑΚΡ και τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κόμματος.
«Το ΑΚΡ υπονομεύει με γρήγορους ρυθμούς τις αξίες του…Αυτό που γίνεται είναι δολοφονία της υπόληψης, του κύρους του κόμματος και το καταρώει σαν μικρόβιο που έχει εισβάλει σ’ αυτό [σ.σ. στο ΑΚΡ]. Αυτό που μας στενοχωρεί είναι η σιωπή των φίλων μας… », δήλωσε με νόημα ο Νταβούτογλου αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του Προέδρου Ερντογάν.
Ταυτόχρονα, ο Νταβούτοβλου αναφέρθηκε στην υπόθεση «Φακέλος Πελεκάνος» (Pelikan Dosyası), όπου  πέρυσι ένα ανώνυμα δημοσιευμένο κείμενο στο διαδίκτυο παρουσίαζε τον Νταβούτογλου ως υποκινούμενο από τις ΗΠΑ. Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του , ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του για να αποχωρήσει τελικά από την Πρωθυπουργία της Τουρκίας στις 24 Μαΐου 2016.
«Δυστυχώς κάποιος από το κόμμα το έκανε αυτό και τώρα στοχοποιείται ο Γκιορμέζ », ανέφερε στην συνέντευξή του ο Νταβούτογλου.
Αν και όλο αυτό το διάστημα ο Νταβούτογλου εμφανίζεται δημόσια μαζί  με τον Ερντογάν σε μεγάλα γεγονότα για το ΑΚΡ, εντούτοις είναι η πρώτη φορά που καταφέρεται δημόσια κατά του Τούρκου Προέδρου, γεγονός που έχει αρχίσει να προκαλεί πολιτικό «σεισμό» στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: