Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΠΑΤΡΑ : ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΛΕΥΧΑΙΜΙΕΣ & ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Π. ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΛΙΑΔΗΣ. ΔΕΙΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!

Στην αποκάλυψη ότι από έρευνα που έχει κάνει στην περιοχή της έξω Αγυιάς προκύπτουν περιστατικά λευχαιμίας σε παιδιά, γεγονός που ο ίδιος τα συσχετίζει με την λειτουργία στην περιοχή κεραιών κινητής τηλεφωνίας προχώρησε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, Ανδρέας Ηλιάδης. Λόγω της ιδιότητάς του, ως παιδιάτρου και εντατικολόγου, έχει κάνει μια έρευνα στην περιοχή και όπως αναφέρει «βρήκαμε ότι έχουμε κρούσματα λευχαιμίας, καρκίνου του αίματος, τα οποία εάν κάποιος είναι γνώστης, ξέρει πάρα πολύ καλά ότι υπάρχει πλέον αποδεδειγμένα συσχέτιση της λευχαιμίας με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που εκπέμπουν οι συγκεκριμένες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που έχουν μπει όχι μόνο μέσα στην ζωή μας, αλλά μέσα στα σπίτια μας». Όπως σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, «υπάρχουν χώρες, που απαγορεύουν κεραίες κινητής τηλεφωνίας 400 μέτρα από ευαίσθητες ομάδες, π.χ. σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία. Εμείς ακόμα είμαστε μεσαίωνας και έχουμε στα 300 μέτρα το 60% της δύναμης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας , που εκπέμπει η κεραία. Φανταστείτε λοιπόν διαφορές, που έχουμε», επεσήμανε ο κ.  Ηλιάδης.                 

ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ : ΜΑΘΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ....ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ !!!                                                         

Διαδικτυακή ενημέρωση για τα ακριβή σημεία που έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας και εάν αυτές είναι αδειοδοτημένες ή όχι παρέχει η νέα ενημερωτική πύλη της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.
Με μία απλή αναζήτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση keraies.eett.gr οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν για τις κατασκευές κεραιών που τους ενδιαφέρουν. Αποτέλεσμα εικόνας για κεραιες κινητης τηλεφωνιαςΣυγκεκριμένα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν πού βρίσκονται κεραίες σε ένα δήμο, σε μια γεωγραφική περιοχή (μέσω χάρτη) ή σε μία συγκεκριμένη διεύθυνση και να ενημερωθούν για:
– Τις κατασκευές κεραιών που έχουν αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ ή έχουν δηλωθεί στην ΕΕΤΤ.
– Το περιεχόμενο της άδειας ή της δήλωσης όπου αναφέρονται και οι σχετικές εγκρίσεις συναρμόδιων φορέων.
– Το νομοθετικό πλαίσιο και τη διαδικασία βάσει της οποίας αδειοδοτήθηκε.Αποτέλεσμα εικόνας για κεραιες κινητης τηλεφωνιας
– Την εταιρία που είναι κάτοχος της κεραίας.
Στην πύλη, η οποία προς το παρόν λειτουργεί πιλοτικά, υπάρχουν πληροφορίες και για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τη διαδικασία αδειοδότησης και οι αρμόδιοι φορείς. Στόχος της ΕΕΤΤ είναι η ενίσχυση της διαφάνειας σε θέματα αδειοδότησης κατασκευών κεραιών και η προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών με την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: