Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ....ΘΡΑΣΟΥΣ !!!

Kοροϊδεύοντας ωμά ότι η απόφαση του Γιούρογκρουπ συνιστά μια «σαφή δέσμευση για το οριστικό τέλος των προγραμμάτων, των μνημονίων, με το τέλος του τρίτου προγράμματος σε ένα χρόνο, τον Αύγουστο του 2018», για να ζητήσει την ανοχή, αν όχι τη στήριξη του λαού στην αντιλαϊκή πολιτική, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη συμφωνία, στο προχτεσινό του διάγγελμα.
Ο ''πρωθυπουργός'', σε ένα ρεσιτάλ θράσους, είπε πως «αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί μετά από πολλή υπομονή και επιμονή, σε μια διαπραγματευτική γραμμή που γνωρίζαμε ότι θέλει χρόνο για να αποδώσει καρπούς, φτάσαμε επιτέλους σε αποτέλεσμα». Και αυτό, τη στιγμή που η συμφωνία επιβεβαίωσε ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό και πως το «μομέντουμ της ανάκαμψης» – όπως είπε – αφορά αποκλειστικά και μόνο την ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου, της ανάκαμψης των κερδών του, της τόνωσης της ανταγωνιστικότητας. Και πρόσθεσε: «Πήραμε 15ετή επιμήκυνση των ωριμάνσεων των ομολόγων και ισόποσο πάγωμα των επιτοκίων και ρήτρα ανάπτυξης με την υιοθέτηση της γαλλικής πρότασης που θα καθιστά εταίρους συνεταίρους στις προσπάθειες να βάλουμε την οικονομία σταθερά σε αναπτυξιακή τροχιά», δίνοντας αναφορά επί της ουσίας στο εγχώριο κεφάλαιο για το τι προσφέρει η συμφωνία και ταυτόχρονα κοροϊδεύοντας το λαό ότι «η πιο σημαντική δέσμευση όμως αφορά τη δέσμευση για το οριστικό τέλος μνημονίων τον Αύγουστο του ’18»!
Πρόσθεσε ότι έτσι «ανοίγεται μπροστά καθαρός δρόμος διεξόδου» και επιχείρησε ξανά να εξαγοράσει την ανοχή του λαού με ακάλυπτες επιταγές, υποστηρίζοντας ότι «έχω επίγνωση των δυσκολιών και θυσιών του λαού, είναι όμως άλλο να υπομένεις χωρίς αχτίδα φωτός κι άλλο να βλέπεις μπροστά το δρόμο εξόδου». Αλλωστε, αμέσως μετά, προανήγγειλε ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής, δηλώνοντας πως «δεν είναι βέβαια τώρα ώρα εφησυχασμού και επανάπαυσης, αλλά αποφασιστικότητας, είναι ώρα να προωθήσουμε μεγάλες τομές που έχει ανάγκη η οικονομία και η κοινωνία, να χτίσουμε σε ισχυρά θεμέλια ένα μοντέλο παραγωγής και διανομής, το μοντέλο της δίκαιης ανάπτυξης». Ο Γ. Δραγασάκης δήλωσε ότι «η απόφαση απέχει από αυτό που εμείς θα επιθυμούσαμε, δεν είναι για να πανηγυρίζουμε…πετύχαμε και κάποια θετικά σημεία, αλλά μας διευκολύνει ως κυβέρνηση να υλοποιήσουμε το σχέδιό μας για τη θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: