Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ....ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ !!!

Την τελευταία προσπάθεια για την εκτόνωση της έντασης και την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής πρότασης που θα γεφυρώνει το χάσμα κυβέρνησης - ΠΟΕ-ΟΤΑ θα καταβάλει σήμερα ο πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τους εργαζομένους στους δήμους στο Μέγαρο Μαξίμου.
Η παρέμβαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε αργά χθες το απόγευμα και αφότου είχε διαπιστωθεί ότι η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη δεν ήταν δυνατή να μεταπείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Βεβαίως, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των συναρμοδίων υπουργείων και του Μεγάρου Μαξίμου έχουν γίνει οι απαραίτητες επεξεργασίες, προκειμένου σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας να έχει να παρουσιάσει στους εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ μία πρόταση που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Κι αυτό διότι, σε διαφορετική περίπτωση, δύσκολα ο Αλέξης Τσίπρας θα έμπαινε στο κάδρο της κρίσης, αφού τότε θα χρεωνόταν τους αλυσιτελείς χειρισμούς, οι οποίοι ως τώρα παραμένουν σε επίπεδο αρμόδιου υπουργείου.
Στις 10, λοιπόν, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ θα διαβούν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, έπειτα από την χθεσινή πρόσκληση του πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε χθες το πρωθυπουργικό γραφείο, το διάβημα Τσίπρα δεν έχει ως στόχο μόνο την εκτόνωση της κρίσης για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών ενόψει του καύσωνα που αναμένεται στην Αθήνα. Πέραν αυτής της αυτονόητης ανάγκης να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία από τους σωρούς σκουπιδιών, το Μαξίμου γνωστοποίησε χθες ότι η συνάντηση διεξάγεται με στόχο και να βρεθεί μία λύση στα αιτήματα των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: