Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Η ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ Ο ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΙ....Η ΜΑΝΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ !!! [ video ]

Για όσους δεν θέλουν να κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους, η ερώτηση 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ) , με την οποία ζητούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να πάρει μέτρα κατά της τηλεοπτικής «Ελληνοφρένειας», με την κατηγορία για σεξισμό, φανερώνει τη δυσανεξία του κυβερνώντος κόμματος στην κριτική και τη σάτιρα.
Επιμένουμε λοιπόν, ότι ο σεξισμός για τον οποίο κατηγορούν την «Ελληνοφρένεια» οι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόσχημα. Αυτό που επιδιώκουν είναι να μειώσουν το κύρος και την απήχηση μιας εκπομπής (από τις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού), η οποία αν μη τι άλλο διακρίνεται για τη συνέπεια της στη λεγόμενη «αντιμνημονιακή» γραμμή, για την οξύτατη κριτική της στις αντιλαϊκές πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης (όπως και των προηγούμενων) και για τη γνήσιο σατιρικό της πνεύμα.
Είναι πολύ εύκολο, σαν να κλέβεις το παγκάρι της εκκλησίας, να απαριθμήσουμε εκείνους τους νόμους και εκείνες τις πολιτικές επιλογές που οι 25, μαζί με τους υπόλοιπους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν, ψήφισαν και επέβαλαν στον ελληνικό λαό και συνιστούν προσβολή κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών, αλλά και τεράστια διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Από που να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει;
Ας θυμηθούμε μόνο το πως μετατράπηκε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος του 2015 σε «ΝΑΙ», αλλά και το γεγονός ότι σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ , το 35,6% του ελληνικού πληθυσμού αντιμετωπίζει το φάσμα της φτώχειας!
Και έχουν το θράσος (οι 25) να μιλούν για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Που απειλούνται δήθεν, όχι από τους ίδιους, αλλά από την «Ελληνοφρένεια»!
Όσο για το σεξισμό, για τον οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχει καμιά σχέση με τους συντελεστές της «Ελληνοφρένειας», ας κοιτάξουν οι 25 (και οι άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ) στον καθρέφτη για να απαντήσουν:
Είναι, ή όχι, εκδήλωση σεξισμού το γεγονός ότι στην Ελλάδα η ανεργία των γυναικών υπολογίζεται στο 26,7%, έναντι 19,1% των ανδρών;
Είναι, ή όχι, εκδήλωση σεξισμού το  γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται στις 31η θέση (μεταξύ των 33 χωρών μελών του ΟΟΣΑ) όσον αφορά τις μισθολογικές ανισότητες εις βάρος των γυναικών;
Ας μην κρυβόμαστε, λοιπόν, πίσω από το δάχτυλο μας. Η ερώτηση των 25 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση με το σεξισμό. Αυτό που τους ενοχλεί είναι η σάτιρα και η κριτική. Και αυτό είναι επικίνδυνο.

Μια ραδιοφωνική συνομιλία του Θύμιου Καλαμούκη με το Νίκο Μπογιόπουλο στο ραδιόφωνο «Real FM»
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: