Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Το ότι η Ελλάδα κρύβει αμέτρητους «θησαυρούς» το γνωρίζαμε. Αυτό που δεν περιμέναμε, όμως, ήταν να συνειδητοποιήσουμε πως μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της χώρας μας ενδείκνυνται μόνο για τους πολύ τολμηρούς.
Ο λόγος; Αποτελούν στέκια γυμνιστών όχι μόνο με εκπληκτική θέα αλλά και με δροσερά, κυστάλλινα νερά. Απόμερες, ήσυχες και γεμάτες απενοχοποιημένους λουόμενους, αποτελούν ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν την ελευθερία του να απολαμβάνει κανείς το μπάνιο του απαλλαγμένος από το μαγιό του.

Τι λέτε; Αξίζουν μια επίσκεψη;
Λιβάδι, Δονούσα

Μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων στην οποία έχουν την τιμητική τους οι γυμνιστές. Η Δονούσα φημίζεται για τους ελεύθερους κατασκηνωτές της, οι οποίοι έχουν εντάξει το Λιβάδι στη λίστα με τους αγαπημένους τους προορισμούς. Η περιοχή σφύζει από κόσμο, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν ενδείκνυται για τους συντηρητικούς, παρότι τα καταπράσινα νερά και η ψιλή άμμος της παραλίας κάνουν το σκηνικό εντελώς εξωτικό. Όσο για τους μόνιμους θαμώνες; Διατηρούν κάκιστη σχέση με… το μαγιό τους.
Παράγκα, Μύκονος

Η Παράγκα είναι από τις πιο γνωστές παραλίες της Μυκόνου. Ωστόσο, κάποιος που δεν έχει επισκεφτεί ξανά το νησί των ανέμων, δύσκολα γνωρίζει το «μυστικό» της. Το πανέμορφο αυτό μέρος αποτελεί στέκι γυμνιστών, με την παραλία να είναι χωρισμένη στα δύο: Στο κεντρικό της κομμάτι συχνάζουν οικογενειάρχες με τα παιδιά τους, ενώ δεξιά το γυμνό πρωτοστατεί!
Μικρή Μπανάνα, Σκιάθος

Μια παραλία – όνειρο. Κατ’ εμάς, η ωραιότερη της Σκιάθου. Με ρηχά νερά και πλούσια βλάστηση, φημίζεται για τη φυσική ομορφιά της. Το γεγονός πως την προτιμούν πολλοί γυμνιστές έχει «απομακρύνει» τους λιγότερο τολμηρούς, με αποτέλεσμα δύσκολα να συναντά κανείς στα νερά της λουόμενο με μαγιό.
Πρόκειται  -κατά κοινή ομολογία- για τη διασημότερη παραλία γυμνιστών της χώρα μας.
Βελανιό, Σκόπελος

Το Βελανιό της Σκοπέλου δεν αποτελούσε ανέκαθεν παραλία γυμνιστών. Η φυσική της ομορφιά και η ηρεμία που χαρίζει, όμως, οδήγησαν σε αυτή πολλούς γυμνιστές. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα και σπανίως θα βρεθεί κάτι να «χαλάσει» την απόλυτη ησυχία που επικρατεί εκεί. Ένας πραγματικός Παράδεισος!
Κόκκινη Άμμος, Μάταλα

Ακόμα μία «ιδιαίτερη» παραλία της Κρήτης που διαφημίστηκε σε ολόκληρο τον κόσμο από τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης. Η Κόκκινη Άμμος με την άγρια ομορφιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της, έχει αποτελέσει θέμα και στο «Sky Travel», με τους δημοσιογράφους να κάνουν λόγο για μια παραλία γυμνιστών «που μόνο οι τολμηροί μπορούν να εξερευνήσουν».
Άποψη απόλυτα δικαιολογημένη, καθώς γύρω της υπάρχουν βράχια και σπηλιές που οι επισκέπτες λατρεύουν να εξερευνούν.
Χιλιαδού, Εύβοια                                        Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία στην πλευρά της Εύβοιας που «κοιτά» τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου στους πρόποδες του βουνού Δίρφη. Η Χιλιαδού τα καλοκαίρια γεμίζει κόσμο και παρέες. Οι γυμνιστές προτιμούν το βόρειο άκρο της, ενώ οι πιο αθλητικοί τύποι προτιμούν την αναρρίχηση στα βράχια γύρω της. Στο παρελθόν, η Χιλιαδού υπήρξε βάση πειρατών. Στην εποχή μας έχουν αντικατασταθεί από ελεύθερους κατασκηνωτές και  γυμνιστές.                                                        
Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα
Βρίσκεται σε απομονωμένο χώρο στη δυτική ακτή του νησιού, ανάμεσα στα χωριά Πέλεκας και Βάτος. Συνορεύει με την παραλία της Γλυφάδας, αλλά και οι δύο χωρίζονται από ψηλά βράχια. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην παραλία με αυτοκίνητο ή ποδήλατο σε ένα χωματόδρομο. Αν έρχεστε από την πρωτεύουσα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τις πινακίδες για Πέλεκα και Γλυφάδα και 2-3 χλμ πριν να τους φτάσετε, υπάρχουν κάποιες πινακίδες για Μυρτιώτισσα η οποία θα σας οδηγήσει στο δρόμο. Η παραλία χωρίζεται σε τρία μέρη από μικρούς βράχους. Το κύριο (κεντρικό) μέρος κατοικείται από κολυμβητές με μαγιό, ενώ δεξιά και αριστερά έχουν την τιμητική τους οι γυμνιστές μόνο.                                                     Καλόγρια, ΑΧΑ'Ι'Α
                       Όλο και περισσότεροι λουόμενοι απολαμβάνουν τον γυμνισμόστην παραλία της Καλογριάς, καταλαμβάνοντας ένα μεγάλο μέρος της προς τα δυτικά. Ως γνωστόν, παλαιότερα μία αρκετά γνωστή παραλία γυμνιστών ήταν αυτή πίσω από το βουνό, στο τέρμα της Καλογριάς, δεξιά στον αμμόλοφο. Το γεγονός όμως ότι έπρεπε οι λάτρεις του γυμνισμού να διανύσουν τέτοια απόσταση μέσα από κακοτράχαλο έδαφος τους έκανε να σταματήσουν την αναζήτηση. Όμως από πέρυσι, και πολύ περισσότερο φέτος, οι γυμνιστές έχουν επανέλθει και μάλιστα κάνοντας ακόμα πιο έντονη την παρουσία τους. Επιλέγοντας την δυτική πλευρά της παραλίας της Καλογριάς, μετά το μικρό ποτάμι που διέρχεται από το δάσος της Στροφυλλιάς. Καταλήγουν εκεί οδηγώντας μέσα από το δάσος. Και μάλιστα, το συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας έχει ήδη αρχίσει να γίνεται ευρέως γνωστό σε Έλληνες και ξένους γυμνιαστές, μέσω διαδικτύου και μέσα από ειδικές ομάδες...                                      Βίδοβα, ΑΧΑ'Ι'Α
Λίγο πριν την Καλόγρια, στο ύψος της Βίδοβας και λίγο μετά τα βράγχια που υπάρχουν δίπλα από το παραθεριστικό θέρετρο της αεροπορίας υπάρχει ένας μεγάλος κολπίσκος μεταξύ (Καλαμακίου και Νιφορείκων) που δεν σε πιάνει ανθρώπου μάτι. Στο σημείο πηγαίνουν παρέες που κάνουν το μπάνιο τους χωρίς μαγιό, με τους μοναδικούς που μπορούν να τους δουν να είναι οι ψαράδες με τα καΐκια που περνάνε κάθε τόσο.             
Ροδινή, ΑΧΑ'Ι'Α Βρήκαμε 3+2 παραλίες γυμνιστών σε απόσταση αναπνοής από την Πάτρα! (pics) Πρόκειται για ένα σημείο μετά την Ροδινή, απομονωμένο στο οποίο για να φτάσεις εκεί χρειάζεται να αφήσεις το αυτοκίνητου και να κατέβεις με τα πόδια. Υπέροχα και βαθιά νερά, ενώ στο μέρος πηγαίνουν συχνά και ζευγαράκια που θέλουν να βρεθούν μόνοι, χωρίς να τους βλέπει κανείς.

Δεν είναι τόσο απομονωμένη, αλλά χρειάζεται να ξέρεις τα… μονοπάτια για να πας εκεί. Βρίσκεται κοντά στην Πάτρα, ανάμεσα στο Καστελόκαμπο και στο Ρίο, σε ένα ιδιαίτερα μικρό κολπίσκο, που δεν αντέχει και μεγάλο συνωστισμό.

Σε περίπτωση που θελήσετε να την επισκεφτείτε, το μαγιό σας είναι περιττό…                                                                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια: