Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018 ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!! [ video ]

Εφ' όλης της ύλης μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μια μέρα μετά την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. «Έρχονται αυτοί που μας επιβάλλουν τους φόρους και μας λένε μειώστε τους φόρους» υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για την αντίστοιχη αναφορά της Ντέλιας Βελκουλέσκου. «Αν θέλαμε σοβαρές προβλέψεις δεν θα περιμέναμε την κυρία Βελκουλέσκου.
Εχουν πέσει έξω πολλές φορές» Ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε ευρύτερα τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και διεμήνυσε ότι με την έξοδο στις αγορές ανοίγει ένας δρόμος, αν και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι». Διευκρίνισε ότι πρέπει να επαναληφθεί αυτή η θετική έξοδος, να έχουμε μια σταδιακή μείωση των επιτοκίων το επόμενο διάστημα ώστε να είμαστε σε θέση σε έναν χρόνο από τώρα να εγκαταλείψουμε, όπως είπε, τα προγράμματα στήριξης. Eπισήμανε πως αυτό που έχει σημασία δεν είναι να πανηγυρίσουμε, τονίζοντας πως το κρίσιμο είναι η πρόσβαση να αποδειχνει διαρκής και επαναλαμβανόμενη και το ομόλογο να μειώνει το επιτόκιό του στην αγορά. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα, είναι η αρχή του τέλους μιας περιπέτειας, όχι το τέλος, έχουμε ακόμη δρόμο, όμως έχουμε τη βεβαιότητα ότι τα πιο δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας, πρόσθεσε. Ερωτηθείς τι σημαίνει αυτή η έξοδος για τους πολίτες είπε ότι πρέπει συνειδοποιήσουν ότι σιγά σιγά ανοίγει μια χαραμάδα ελπίδας. Για το χρέος ο Πρωθυπουργός επανέλαβε τη ρήτρα ανάπτυξης που εξασφάλισε η κυβέρνηση στη συμφωνία του Eurogroup. «Το ΔΝΤ επιμένει στην περαιτέρω απομείωση του χρέους, δεν τελείωσε η διαδικασία, αλλά έχουν μπει τα θεμέλια για να μιλήσω και ως πολιτικός μηχανικός» δήλωσε και τόνισε ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα για το χρέος. «Όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα, άρα αν η χώρα βγει στις αγορές περπατήσει και φύγουμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 τότε θα αποδειχθεί ότι ορθώς πράξαμε και βγήκαμε στις αγορές».
 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...................ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!