Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

ΣΟΚ : ΣΤΟ 31.3% Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.....ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Κ.Τ. !!!

Την πραγματική εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η ελληνική αγορά εργασίας βάση των μετρήσεων και των αναλύσεων που έχει κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρουσιάζει σε απαντητική επιστολή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, προς τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή.

Συγκεκριμένα, ο Μάριο Ντράγκι αναφέρει στην επιστολή του ότι η πραγματική υποαπασχόληση του εργατικού δυναμικού στη χώρα μας έφτασε στο 31,3% το δ’ τρίμηνο του 2016, δηλαδή σχεδόν οκτώ μονάδες πιο πάνω από την επίσημη μέτρηση της ανεργίας, που ήταν 23,4%.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΕΚΤ διευκρινίζει στην επιστολή του ότι η «διαφορά» στα ποσοστά, οφείλεται στο γεγονός ότι η ΕΚΤ περιλαμβάνει στις μετρήσεις της τρεις επιπλέον παράγοντες.
Πρώτον, τα άτομα που είναι διαθέσιμα αλλά δεν αναζητούν εργασία, δεύτερον, τα άτομα που αναζητούν εργασία αλλά δεν είναι διαθέσιμα να εκμεταλλευτούν ευκαιρίες απασχόλησης εντός δύο εβδομάδων, δηλ. το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου να θεωρούνται άνεργοι σύμφωνα με τον διεθνή ορισμό και τρίτον, οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης που επιθυμούν να εργαστούν περισσότερες ώρες.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, το πρόβλημα της υπο-αξιοποίησης εμφανίζεται σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Ενώ στα τέλη του περασμένου έτους η Eurostat υπολόγιζε την ανεργία κοντά στο 9,5%, τα στοιχεία της ΕΚΤ δείχνουν πως η πραγματική «τρύπα» ανήλθε έως και στο 18,5%.
Υπάρχουν βεβαίως μεγάλες αποκλίσεις ανάμεσα στα 19 κράτη-μέλη, με τη Γερμανία και τη Μάλτα να έχουν τις καλύτερες επιδόσεις στην αξιοποίηση του πληθυσμού τους. 
Διαβάστε όλη την απαντητική επιστολή του Μάριο Ντράγκι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: