Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΣΩΣΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ....ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Τα παιδιά και πιο συγκεκριμένα ο αριθμός τους, "κρύβουν" τη λύση για το θέμα της κλιματικής αλλαγής, καθώς όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες της Σουηδίας ο καλύτερος τρόπος για να σωθεί ο πλανήτης είναι οι ολιγομελής οικογένειες.
Το περιοδικό Environmental Research Letters δημοσίευσε την Τετάρτη την μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου Lund, στην οποία προσδιορίζονται τέσσερις τρόποι, με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τα αποτυπώματα άνθρακα. Ο πιο σημαντικός είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα λίγα παιδιά.
Εάν οι οικογένειες είχαν ένα παιδί λιγότερο, θα υπήρξε μείωση 58,6 τόνων, κατά μέσο όρο, στην εκπομπή CO2 ανά έτος, όπως αναφέρει η μελέτη.
"Μια αμερικανική οικογένεια που επιλέγει να έχει ένα παιδί λιγότερο θα εκπέμπει τα ίδια επίπεδα άνθρακα με 684 εφήβους, που επιλέγουν να κάνουν ανακύκλωση για το υπόλοιπο της ζωής τους", επισημαίνεται.
Ο συγκεκριμένος τρόπος χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως ο πιο καθοριστικός, ωστόσο προτείνουν και άλλους τρεις προκειμένου να υπάρχει μείωση των αποτυπωμάτων άνθρακα: ακολουθώντας φυτοφαγική διατροφή, αποφεύγοντας τα αεροπορικά ταξίδια και αποκλείοντας εντελώς το αυτοκίνητο.
Οι ερευνητές τόνισαν ότι η μη χρήση ενός αυτοκινήτου σημαίνει 2,4 τόνοι CO2 ανά έτος ενώ αποφεύγοντας τις αεροπορικές μετακινήσεις καταγράφεται μείωση 1,6 τόνων ανά ταξίδι. Αποφεύγοντας το κρέας και προτιμώντας την φυτική διατροφή, εξοικονομούνται 0,8 τόνοι ετησίως.
Οι τέσσερις αυτοί τρόποι καθορίστηκαν μετά από ανάλυση 39 επιστημονικών δημοσιεύσεων, μετρήσεις άνθρακα και κυβερνητικές εκθέσεις, που ερευνούν τις μεθόδους με τις οποίες οι μεμονωμένες επιλογής τρόπου ζωής μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι ενέργειες που προτείνουν αυτοί είναι πολύ πιο επωφελείς για τον πλανήτη απ΄αυτές που συνήθως προωθούνται, όπως είναι η ανακύκλωση και η αλλαγή των λαμπτήρων στα σπίτια.
Να σημειωθεί ότι η έρευνα αυτή γνωστοποιήθηκε μία μέρα μετά τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υποστήριξε ότι ένα από τα βασικά προβλήματα της Αφρικής είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες έχουν 7-8 παιδιά.
RT

Δεν υπάρχουν σχόλια: