Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

ΠΩΣ Η ΠΑΤΡΑ ΕΓΙΝΕ Η ΜΟΥΣΑ ΤΗΣ ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΧΙΣΛΟΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ....''ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ'' !!!

Η βρετανίδα συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ που έκανε γνωστή την Σπιναλόγκα σε όλο τον κόσμο επέστρεψε με ένα νέο βιβλίο γεμάτο Ελλάδα. Πρώτος σταθμός η Πάτρα. Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Καρτ ποστάλ από την Ελλάδα», η Βικτόρια Χίσλοπ αναφέρει: «Eίμαι σίγουρη ότι χωρίς την Πάτρα δεν θα είχε γραφτεί αυτό το βιβλίο. Είναι μία πόλη που αντιπροσωπεύει τα άκρα της Ελλάδας, την ομορφιά και την ασχήμια, μια ατελείωτη πηγή έκπληξης και γοητείας».
Παρόλο που η Χίσλοπ είχε απογοητευτεί οικτρά από την πρώτη της επίσκεψη στην τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη, όταν επέστρεψε πέρσι ανακάλυψε μια νέα πλευρά της Πάτρας. "Για να αγαπήσεις την Ελλάδα, πρέπει να την αγκαλιάσεις, όχι να απελπιστείς από το χάος, που χαρακτηρίζεται από τα καταρρέοντα αρχοντικά κτίρια, τα μαύρα παντζούρια στα παράθυρά τους που κρύβουν το αεράκι. Αυτά τα κτίρια είναι κρησφύγετα, δραματικά, που περιμένουν να σωθούν και προσθέτουν στην συναρπαστική υφή της πόλης".
Συνεχίζοντας την αφήγησή της στη Guardian, η συγγραφέας περιγράφει πόσο εντυπωσιάστηκε από τη «μαγευτική» γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, ενώ στη συνέχεια εξυμνεί την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, αναφερόμενη στο θέατρο Απόλλων που έφτιαξε ο αρχιτέκτονας Έρνστ Ζίλερ τον 19ο αιώνα.
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα», προσθέτει. «Πρόκειται για έναν αισιόδοξο ναό, όπου συναντιούνται το γήινο με το θεϊκό. Όλη η εκκλησία απεικονίζει μια ευχάριστη γιορτή της ζωής», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: