Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

ΠΑΤΡΑ : ΜΑΓΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΩΔΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΛΗ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ - ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΚΙΜ....ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2017 !!!

Μια εκρηκτική ατμόσφαιρα επί σκηνής δημιούργησαν το βράδυ της Τρίτης 19 Ιουλίου οι ΤΑΚΙΜ στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017. Αυθεντικοί ήχοι παραδοσιακής ελληνικής μουσικής ταξίδεψαν τους θεατές μέσα στο χρόνο και στις εποχές. Απόλαυσαν μια συναυλία με κομμάτια μέσα από την παράδοση, δοσμένα με τον μοναδικό τρόπο του συγκροτήματος, αλλά και τραγούδια από το προσωπικό ρεπερτόριο του Παντελή Θαλασσινού και της Αρετής Κετιμέ.
Το ρεπερτόριο περιείχε στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο ήχος τους αναβίωσε τους ήχους των παλιών πόλεων, όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά.Παντελής Θαλασσινός: Η Πάτρα έχει αλλάξει πολύ κι είμαι χαρούμενος για το λεβέντη δήμαρχο που έχει
Ο Παντελής Θαλασσινός εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ανταπόκριση που βρήκε στην Πάτρα, ευχαρίστησε τους ΤΑΚΙΜ που, όπως είπε, τον κάλεσαν στην … «Εθνική Ελλάδος» της μουσικής και δεν έκρυψε τη χαρά του για την πόλη που έχει αλλάξει πολύ και το «λεβέντη Δήμαρχο που έχει». Στη συνέχεια αφιέρωσε το τραγούδι «Δυο πατρίδες» στους Έλληνες του εξωτερικού.
Παντελής Θαλασσινός: Η Πάτρα έχει αλλάξει πολύ κι είμαι χαρούμενος για το λεβέντη δήμαρχο που έχει
Η Αρετή Κετιμέ με τη μαγική φωνή της έφερε την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική, κοντά στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Με τη δεξιοτεχνία, τη φυσική της χάρη και την αισθαντική ερμηνεία της η μεσολογγίτισσα ερμηνεύτρια- μουσικός γοήτευσε το κοινό της Πάτρας, καθώς παρά τη νεαρή της ηλικία, αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και ήθος τη μουσική μας παράδοση.

Παντελής Θαλασσινός: Η Πάτρα έχει αλλάξει πολύ κι είμαι χαρούμενος για το λεβέντη δήμαρχο που έχει
Οι ΤΑΚΙΜ αυτοπαρουσιάστηκαν (Κώστας Μερετάκης – κρουστά, Θωμάς Κωνσταντίνου – ούτι, Γιάννης Πλαγιαννάκος – κοντραμπάσο, ο αιγιώτης Πάνος Δημητρακόπουλος – κανονάκι, Γιώργος Μαρινάκης – βιολί και Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – κλαρίνο) με το που βγήκαν στη σκηνή κι απέδειξαν στη διάρκεια της συναυλίας πως η φήμη τους, ως δεξιοτέχνες της μουσικής, είναι αντάξια των δυνατοτήτων τους. Ο ήχος του κάθε μουσικού οργάνου ήταν μια μικρή έκπληξη και το αποτέλεσμα της διάδρασής τους προσέφερε μια εκρηκτική ατμόσφαιρα που παρέσυρε το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι.
Παντελής Θαλασσινός: Η Πάτρα έχει αλλάξει πολύ κι είμαι χαρούμενος για το λεβέντη δήμαρχο που έχει

Δεν υπάρχουν σχόλια: