Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ !!!

Η αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς κάθε έννοια δημόσιου αγαθού, είναι γνωστή. Επανειλημμένα έχει ταχθεί υπέρ μέτρων που υποβαθμίζουν ευθέως τα κοινωνικά αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, πάντα προς όφελος επιχειρηματικών συμφερόντων που επιδιώκουν να εμπλακούν στους παραπάνω τομείς.
Θα περίμενε κάποιος να είχε κάποια όρια η εμμονή του.
Στο μυαλό όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν υπάρχουν όρια.
Ακόμα και οι αρχαιολογικοί χώροι μπορούν να γίνουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Όπως ανέφερε σε συνάντηση του με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων προ ενός μήνα:
«Υπάρχουν τεράστια περιθώρια στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και στην εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα σε πεδία που, για πολλά χρόνια, τα θεωρούσαμε ταμπού… Δεν έχω τέτοιες αναστολές. Η δουλειά πρέπει να γίνεται.»
Η «δουλειά», λοιπόν, να γίνεται. Φυσικά, προς όφελος κάποιων που «δεν έχουν αναστολές» και πάντα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Πόσο κοντά βρίσκεται η σκέψη του αρχηγού της ΝΔ, με διάφορους γραφικούς που από τα πρωτοσέλιδα γερμανικών φυλλάδων, καλούσαν τους Έλληνες να πουλήσουν την Ακρόπολη και τα αρχαία μνημεία;                                                                       

Τα έλεγε ο Γιακουμάτος από το 2012                   

«Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της;»
Αναφερόμενος μάλιστα στις αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του ο Γ. Γιακουμάτος απαντούσε πριν πέντε χρόνια: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας».
Οι μεγάλοι πατριώτες της Δεξιάς, χειροκροτήστε τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια: