Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΜΕ !!!

Οι… μαντάμ-Σουσούδες του «Όλοι μαζί μπορούμε», με την πρωτοβουλία ΣΚΑΪ απηύθυνε πρόσκληση προς αρκετούς δημάρχους της χώρας με σκοπό να συνδιοργανώσουν έναν αγώνα δρόμου με τον προκλητικό τίτλο «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ». Όμως υπολόγιζαν να παίξουν τον ρόλο του φιλάνθρωπου σε πανελλαδική περιοδεία, χωρίς τον… «ξενοδόχο» Πελετίδη. Ο Δήμος της Πάτρας, με μια μεστή ανακοίνωση που αξίζει να διαβαστεί ολόκληρη, απάντησε στον κ. Πατούλη, ξεμπροστιάζοντας, τόσο τον ίδιο, όσο και τον ΣΚΑΪ για την υποκρισία τους. «Το ότι οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από την ΚΕΔΕ, που δεν έχει ψελλίσει ούτε λέξη τόσο καιρό, για την πολιτική που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση, που στηρίζουν τα βάρβαρα μέτρα των μνημονίων και της ΕΕ, θυμίζουν σε όλους μας πως “…αυτοί που πήραν το φαΐ απ’ το τραπέζι κηρύσσουν τη λιτότητα…”, όπως γράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Δήμου. «Η φτώχεια και η εξαθλίωση δεν είναι κοινωνικό event», τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, το οποίο όταν διάβασαν στον ΣΚΑΪ μάλλον έπεσαν από τα σύννεφα.
Ωστόσο, από την ώρα που η επιστολή του Δήμου δημοσιοποιήθηκε, ξεσηκώθηκε, για μια ακόμη φορά, ένα κύμα υποστήριξης από πολίτες διαφορετικών πολιτικών τοποθετήσεων, που μάλλον τους κάθονται βαριές στο στομάχι οι φιέστες του ΣΚΑΪ που καμία σχέση δεν έχουν με την αλληλεγγύη μεταξύ των λαϊκών στρωμάτων, αλλά έχουν στόχο την ωραιοποίηση και την αθώωση όσων έχουν ευθύνη για την σημερινή εξαθλίωση, μέσα από την παλιά και δοκιμασμένη συνταγή της φιλανθρωπίας.
«Με τον προκλητικό τίτλο «Όλη η Ελλάδα τρέχει για ένα πιάτο φαΐ», δείχνουν ακριβώς ποια είναι τα όρια τους. Ένα πιάτο φαΐ στους πεινασμένους σήμερα και από αύριο πίσω στην ανεργία και την πείνα», τονίζει ο δήμος. Το ηχηρό «όχι» του δημάρχου της Πάτρας σε μια ακόμη φιέστα του ΣΚΑΪ ήταν ένα «όχι» που έπρεπε από καιρό να ακουστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: