Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

ΣΤΟ ''ΕΞΠΡΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΧΤΙΟΥ'' Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ....ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΑ ΤΟΥΡΚΑ !!!

Να προφυλακιστούν η διευθύντρια του παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία Ιντίλ Εζέρ και άλλοι πέντε υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα ζήτησε τουρκικό δικαστήριο ενόψει της προσαγωγής τους σε δίκη με την κατηγορία ότι είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η Εζέρ είχε συλληφθεί μαζί με δέκα άλλους ακτιβιστές -μεταξύ των οποίων ένας γερμανικής κι ένας σουηδικής καταγωγής- στις 5 Ιουλίου, όταν παρακολουθούσαν σεμινάριο για την ψηφιακή ασφάλεια, αλλά και τη διαχείριση πληροφοριών σε ξενοδοχείο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Ο εισαγγελέας ζήτησε χθες από το δικαστήριο στην προφυλάκιση όλων των συλληφθέντων προκειμένου να δικαστούν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση στο πλαίσιο των επιχειρήσεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε την απελευθέρωση τεσσάρων.
Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε τις συλλήψεις κάνοντας λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» και «παράλογη» κίνηση από μέρους των αρχών.

Οι διωγμοί που εξαπέλυσε μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα η κυβέρνηση Ερντογάν, στο πλαίσιο των οποίων έχουν κλείσει περίπου 130 μέσα ενημέρωσης και έχουν φυλακιστεί 150 δημοσιογράφοι, έχουν θορυβήσει μη κυβερνητικές οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και πολλούς συμμάχους της Τουρκίας στη Δύση.
Αρκετοί εντός και εκτός της Τουρκίας έχουν κατηγορήσει τον Ερντογάν ότι προσπαθεί να φιμώσει κάθε διαφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: