Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

ΚΡΑΤΑ ΜΕ....ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ !!!

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο η σύμπλευση με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο μόνος δρόμος για να κρατήσει ζωντανό το όραμα της προσωπικής πολιτικής του δικαίωσης. Κάθε άλλο σενάριο, από την αυτόνομη πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έως την σύγκλισή της με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον βγάζει εκτός – πρωταγωνιστικού – πολιτικού πλάνου και ενταφιάζει τις, υπερκομματικές και πάντοτε ενεργές, φιλοδοξίες του.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η προσέγγιση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι η χρήσιμη γέφυρα εάν όχι για την προσάρτηση, τουλάχιστον για την συμμαχία με τν Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ευρύτερο κέντρο. Πρόκειται για μια συμμαχία που εμπερικλείει άκρως σημαντικές τακτικές στοχεύσεις στην επιχείρηση ανάληψης της εξουσίας από την ΝΔ και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι το ιδανικό όχημα για να πιεστεί η – εσχάτως αρκετά πρόθυμη – Φώφη Γεννηματά να συμπράξει σε σκληρό και συμπαγές αντιπολιτευτικό μέτωπο.
«Θα είμαι ενεργά παρών»
Με αυτά τα δεδομένα, ο πολιτικός «έρωτας» Βενιζέλου – Μητσοτάκη δεν συνιστά έκπληξη, ανεξαρτήτως εάν ο κρίκος που τους ενώνει είναι πολύ λιγότερο η ιδεολογική χημεία και πολύ περισσότερο το προσωπικό και πολιτικό συμφέρον. Πρόκειται, δε, για έναν «έρωτα» που τα πιο μεστά του επεισόδια βρίσκονται ακόμη μπροστά, όπως φρόντισε να καταστήσει σαφές ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την χθεσινή του συνέντευξη στην Καθημερινή».

«Θα είμαι ενεργά παρών όσο υπάρχουν κρίσιμες εθνικές περιστάσεις» φρόντισε να δηλώσει κλείνοντας την συνέντευξη και στέλνοντας το μήνυμά του μάλλον πρώτα στο κόμμα του και, δευτερευόντως, στο υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Προηγουμένως, δε, είχε καλέσει τη ΝΔ να μποϊκοτάρει ενδεχόμενο δημοψήφισμα της κυβέρνησης για την συνταγματική αναθεώρηση, είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να το αποτρέψει και είχε «συμβουλέψει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απεύχεται την αυτοδυναμία και να επιλέξει «μια ευρύτερη συστράτευση με εγγυήσεις πολιτικής ισότητας –όχι αριθμητικής– των μετεχόντων».
Δεν παρέλειψε, δε, για μια ακόμη φορά να καταστήσει σαφές ότι συντάσσεται πλήρως με το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές και πως εκείνο που τον ενώνει πρωτίστως με την ΝΔ είναι ο κοινός εχθρός Αλέξης Τσίπρας: «Θα είναι ευτύχημα για τη χώρα να φύγουν το ταχύτερον οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Να ηττηθούν συντριπτικά», δήλωσε για πολλοστή φορά κάνοντας κι ένα βήμα παραπάνω για να διακηρύξει: «Η ιδεολογία του εθνικολαϊκισμού που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απέχει παρά έναν πόντο από τον ολοκληρωτισμό».
Με τις θέσεις αυτές ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει με πλήρη ευκρίνεια και το πλαίσιο της σύμπλευσης μετά – διακριτής – «ισότητας» που διεκδικεί στην σχέση του με τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: