Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΥΠΟΥ ''CANADAIR'' ΠΟΥ ΞΕΝΑΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΡΟΥΦΗΞΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΛΟΥΤΣΑΣ !!!

 Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το κλιμάκιο της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης που σταθμεύει στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας και διαπίστωσε ότι βρίσκεται «σε πλήρη ετοιμότητα» εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου. Όμως ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε το μεσημέρι σε θαλάσσια περιοχή της Αττικής όταν, κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού του, ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος συνέλεξε κατά λάθος ομάδα συνταξιούχων που κολυμπούσε σε απόσταση από την ακτή. Το πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου «Κανανταίρ» που συμμετείχε στην ξενάγηση του Πρωθυπουργού, εκτελούσε προγραμματισμένη προσθαλάσσωση στην περιοχή της Λούτσας προκειμένου να ανεφοδιαστεί με νερό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πυροσβεστικό Σώμα,Ο Τσίπρας στο πιλοτήριο καναντέρ (Photos) - Media ο χειριστής του αεροσκάφους, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την ακτή, δεν είδε τους ηλικιωμένους που κολυμπούσαν σε κυκλικό σχηματισμό ένα χιλιόμετρο μακριά από την παραλία, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει την προσθαλάσσωση και να τους συλλέξει άθελά του στην δεξαμενή του αεροσκάφους.Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΡΙΕΣ ΚΟΛΥΜΠΑΝΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Ευτυχώς, το λάθος έγινε γρήγορα αντιληπτό καθώς οι ηλικιωμένοι, που συνέχισαν να κολυμπούν μέσα στη δεξαμενή, κατόρθωσαν να τραβήξουν την προσοχή του πιλότου με τις φωνές τους. Ο ίδιος, αντιλαμβανόμενος τι είχε συμβεί, άλλαξε αμέσως πορεία και επέστρεψε στην θαλάσσια περιοχή της Λούτσας, αποτρέποντας έτσι την τραγική εξέλιξη του να ριφθούν συνταξιούχοι από αέρος στο δάσος.Pareja de jubilados en la playa / Getty
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι συνταξιούχοι απεγκλωβίστηκαν σώοι από την δεξαμενή του αεροσκάφους και επέστρεψαν κολυμπώντας στην παραλία, όπου τους περίμενε εκδρομικό πούλμαν για να επιστρέψουν στην Αθήνα. Ο Πρωθυπουργος δήλωσε για το ατύχημα. Θέλω, να πω ότι γνωρίζω πολύ καλά πως υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά μέσα, η κρίση έχει χτυπήσει φυσικά όλους τους τομείς και από την πλευρά μου πρέπει να σας διατυπώσω την πρόθεση να μπορέσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα αυτές τις ελλείψεις να τις καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  Ρώτησα πριν για τη δύναμη σε αεροσκάφη – τα 30 αεροσκάφη, βεβαίως, είναι ένας σημαντικός αριθμός. Πρέπει, όμως, να έχουμε υπόψη μας ότι κάποια από αυτά τα αεροσκάφη είναι παλιά και χρειάζεται εκσυγχρονισμός του στόλου.Ευτυχώς γιατί υπήρχε πιθανότητα να συμβούν τα πολύ χειρότερα. Η 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων & Αεροπυρόσβεσης ερευνά το γεγονός μήπως ο χειριστής του αεροπλάνου ενήργησε κατ'εντολη του Πρωθυπουργού έτσι ώστε να απαλαγούν τα ταμεία τους από την καταβολή των συντάξεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: