Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

FREE GIANNIS STOURNARAS !!!

«Προσπάθεια φίμωσης», «μέχρι παρεξηγήσεως στοχοποίηση», «βρήκαν τον επόμενο στόχο και επιτίθενται». Με αυτές τις φράσεις, όχι μία αλλά τρεις (!) εφημερίδες, η «Καθημερινή», τα «Νέα» και ο «Ελεύθερος Τύπος», αντίστοιχα, ύψωσαν το γνωστό τείχος προστασίας στον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις για τις βολές που εξαπέλυσαν μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ εναντίον του. Η «Καθημερινή»,συμπέρανε χθες πως «άοκνη είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τις δηλώσεις του “ενοχλητικού” κ. Στουρνάρα, στήνοντας σκηνικό αμφισβήτησής του εκ των έσω». Τα Νέα»,«ο έξαλλος ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι σύμμαχοί του», η εφημερίδα μοιάζει να έχει αντιγράψει περιέργως το δημοσίευμα της «Καθημερινής», που κυκλοφόρησε επίσης χθες. Ο δε «Ελεύθερος Τύπος» αρκέστηκε όλως τυχαίως την ίδια ημέρα να αναφέρει στο άρθρο του πως οι κυβερνώντες «τώρα βρήκαν τον επόμενο στόχο τους και επιτίθενται στον Γιάννη Στουρνάρα, γιατί εξακολουθεί να εκφράζει την άποψή του». Η ταραχή στο επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα είναι προφανής και αυτή τη φορά, όπως συμβαίνει όποτε έρχεται στη δημοσιότητα ένα διασταυρωμένο ρεπορτάζ, που δεν διαψεύστηκε.
Οι δε συνεργάτες του διοικητή της ΤτΕ επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά τα ίδια λάθη τακτικής, νομίζοντας πως η συντονισμένη αντεπίθεση από τρεις φιλικές εφημερίδες θα «θολώσει» τις σκοπιμότητες και τις μεθοδεύσεις του Γιάννη Στουρνάρα ή θα τον «θυματοποιήσει» ενόσω συνεχίζεται δίκη που αφορά τη σύζυγό του και τις σχέσεις της με το «αμαρτωλό» ΚΕΕΛΠΝΟ.
Το ερώτημα βέβαια παραμένει: Είναι δυνατόν ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας να αξιοποιεί τον ευαίσθητο θεσμικό του ρόλο, να πολιτικολογεί ανερυθρίαστα και να φθείρει την προσπάθεια για τη δοκιμαστική έξοδο στις αγορές, σχετίζοντάς την με ιδιωτικοποιήσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: