Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ....GATE !!!

Αιχμές για καθυστέρηση της δικαιοσύνης στα ζητήματα που αφορούν την εργατική νομοθεσία άφησε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, σημειώνοντας ότι έχουν γίνει περίπου 170 μηνύσεις σε βάρος της εταιρείας Καρυπίδη, ενώ «υπάρχουν 72 αυτόφωρες εγκλήσεις, για μη καταβολή δώρου, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο». Στα εργασιακά ζητήματα και την αντιμετώπιση τους από την δικαιοσύνη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, «τι δουλειά έχει ο Άρειος Πάγος, να κρίνει αν είναι ή όχι η απληρωσιά, βλαπτική μεταβολή; Αν προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ο εργαζόμενος, θα γίνει για μια φορά ακόμη ρεζίλι η χώρα».
Σχετικά, με την κατάσταση στις επιχειρήσεις Καρυπίδη δήλωσε ότι το υπουργείο έχει κάνει ότι μπορούσε νομικά, εντούτοις οι ιδιοκτήτες εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται και να διαφεύγουν της σύλληψης, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τη λειτουργία και τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης, καθώς οι μηνύσεις γίνονται, αλλά οι παραβάτες δεν τιμωρούνται.
«Έχουμε κάνει περίπου 170 μηνύσεις σε βάρος της εταιρείας Καρυπίδη.  Υπάρχουν 72 αυτόφωρες εγκλήσεις, για μη καταβολή δώρου, αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο», είπε σημειώνοντας ότι «αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί». «Θα πρέπει να προσδιορίσουμε τι πρέπει να αλλάξει όσον αφορά τους νόμους. Ενδεχομένως πρέπει να αυστηροποιηθεί η τιμωρητική διαδικασία», πρόσθεσε.
«Όταν χρωστά ένας εργοδότης 10.000.000 ευρώ στους εργαζόμενους και εκμεταλλεύεται αυτά τα χρήματα για να μπορεί να λειτουργεί, τότε επί της ουσίας θα έπρεπε να αλλάζει η μετοχική σύνθεση της εταιρείας και πάμε σε μια άλλη συζήτηση», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: