Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΩ : ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ....ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ !!! [ video ]

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ1 ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.
«Παρακολουθούμε με λεπτομέρεια το φαινόμενο, φαίνεται να είναι διεργεμένος ευρύτερα ο χώρος στην περιοχή, κατά δική μου εκτίμηση και κατά μεγάλη πιθανότητα αυτός ήταν ο κύριος σεισμός», είπε ο Α. Τσελέντης ξεκαθαρίζοντας ότι θα υπάρχει μία πλούσια μετασεισμική ακολουθία.
«Θα έχουμε πλούσια μετασεισμική ακολουθία με μεγάλους μετασεισμούς για εβδομάδες», επισήμανε και πρόσθεσε: «Θα πρέπει οι κάτοικοι να καταλάβουν ότι για αρκετές εβδομάδες θα έχουν τον Εγκέλαδο στη γειτονιά τους». Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1: Είναι γεγονός πια ότι όσα έγιναν στη Λέσβο πριν ένα μήνα και τώρα στην Κω και στη Ρόδο, φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης. Είναι φανερό ότι τα έργα που αφορούν την προστασία του λαού από φυσικές καταστροφές δεν είναι πρώτα στη λίστα των κυβερνήσεων, των περιφερειακών και δημοτικών διοικήσεων, επειδή δεν αποφέρουν κέρδη.

Η ουσιαστική και ολοκληρωμένη αντισεισμική προστασία είναι αναγκαιότητα, τόσο στο χώρο εργασίας, στην κατοικία, όσο και στους χώρους αναψυχής της νεολαίας. Υπάρχει σήμερα τέτοια προστασία; Σαφώς και όχι. Για παράδειγμα, από τις περίπου 14.500 σχολικές μονάδες σ’ όλη τη χώρα, οι 4.440 έχουν χτιστεί πριν από το 1959 και οι 3.880 έχουν χτιστεί πριν από το 1985. Δηλαδή πάνω από τα μισά σχολεία είναι «γερασμένα», αφού έχουν χτιστεί χωρίς ή με ελάχιστες αντισεισμικές προδιαγραφές.
Το 50% των νοσοκομειακών κτιρίων, δηλαδή κάπου 300 ανεξάρτητα από στατικής πλευράς κτίρια, χρειάζονται λεπτομερέστερο έλεγχο ή και παρέμβαση. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΕ Ο ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΠΡΟΣ....ΑΠΟΛΟΓΙΑ....???
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρζης, μετά τον σεισμό στη Λέσβο, ειχε ζητήσει την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, με αφορμή «τον πανικό και την αναστάτωση» που προκαλούν ορισμένοι σεισμολόγοι στους κατοίκους του νησιού.
Όπως είχε αναφέρει τότε ο κ. Σπίρτζης σε σχετική επιστολή του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, «άτομα επικαλούμενοι την επιστημονική τους ιδιότητα, προβαίνουν δημοσίως σε ατεκμηρίωτες, αβάσιμες και ανακριβείς δηλώσεις και εκτιμήσεις [..] και δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό και αναστάτωση στους κατοίκους, πλήττοντας το δημόσιο συμφέρον και ζημιώνοντας περαιτέρω ανεπανόρθωτα την οικονομία των νησιών εν μέσω μάλιστα τουριστικής περιόδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: