Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΚΙΝΑ....ΑΝ ΧΤΥΠΗΣΕΤΕ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΜΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΙΣ ΗΠΑ !!!


Το πυρηνικό ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά, δήλωσε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική τους επικοινωνία και κάλεσε την «αρμόδια πλευρά» να επιδείξει αυτοσυγκράτηση.
«Αν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα πραγματοποιήσουν πλήγματα και προσπαθήσουν να ανατρέψουν το βορειοκορεατικό καθεστώς και να αλλάξουν τον πολιτικό σχεδιασμό της Κορεατικής Χερσονήσου, η Κίνα θα τους εμποδίσει να το κάνουν», προσθέτει σε άρθρο της η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times που απηχεί την γραμμή του Πεκίνου.

Είναι η πρώτη φορά που το Πεκίνο απειλεί τις ΗΠΑ με ένοπλη εμπλοκή υπέρ της Β.Κορέας αν προχωρήσουν σε προληπτικό κτύπημα κατά της χώρας αυτής! Και η εφημερίδα καταλήγει ότι «Αν κτυπήσει πρώτη η Β.Κορέα θα μείνουμε ουδέτεροι»! «Η Κίνα ελπίζει πως όλες οι πλευρές μπορούν να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν να χαλαρώσει η παρούσα τεταμένη κατάσταση και να αυξήσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη, αντί να προβαίνουν σε διαδοχικές επιδείξεις ισχύος»,ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών σε σύντομη δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του. Εξαιτίας των εντάσεων, οι ασιατικές αγορές βυθίσθηκαν και πάλι σήμερα και οι ευρωπαϊκές μετοχές έμοιαζαν έτοιμες για τη χειρότερη φετινή εβδομάδας τους.Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΑ Β. ΚΟΡΕΑ «Η Ουάσιγκτον  δεν έχει καμία απολύτως ισχύ για να κυριαρχήσει  στην Νότια Κινεζική Θάλασσα» προειδοποιεί η Κίνα παράλληλα τον Ρεξ Τίλερσον:
«Καλύτερα να συγκεντρώσει όλη την πυρηνική ισχύ που έχει εάν θέλει να αναγκάσει μια μεγάλη πυρηνική δύναμη να αποσυρθεί από την επικράτειά της».
Στο άρθρο της Global Times, η οποία απηχεί τις θέσεις και τις απόψεις του Κινεζικού Κουμμουνιστικού κόμματος, αναφέρεται ακόμη ότι η Κίνα έχει επιδείξει  αυτοσυγκράτηση την ώρα που οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ο Ντόναλντ Τραμπ έχουν εκφράσει «ριζοσπαστικές απόψεις» καθώς ο εκλεγμένος πρόεδρος δεν έχει καν ακόμη ορκιστεί.
Παράλληλα ο αρθογράφος της Global Times λέει πως «οι ΗΠΑ δεν πρέπει να νομίσουν ότι η Κίνα θα φοβηθεί τις απειλές τους».
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΑ Β. ΚΟΡΕΑ «Αυτή η κατάσταση αρχίζει να εξελίσσεται σαν την Κρίση των Κουβανικών Πυραύλων αυτής της γενιάς», σημειώνει ο επικεφαλής των οικονομολόγων της τράπεζας ING για θέματα της Ασίας Ρόμπερτ Καρνέλ. «Καθώς ο αμερικανός πρόεδρος επιμένει να ενισχύει τον λεκτικό πόλεμο, οι πιθανότητες για μια διπλωματική λύση μειώνονται». Η Κίνα, η σημαντικότερη σύμμαχος και εμπορικός εταίρος της Πιονγκγιάνγκ, έχει επαναλάβει εκκλήσεις για ηρεμία στη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης. Το Πεκίνο έχει εκφράσει απογοήτευση τόσο για τις επανειλημμένες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ όσο και για τη συμπεριφορά της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ, όπως τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων, που θεωρεί ότι κλιμακώνουν τις εντάσεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΙΝΑ ΓΙΑ ΚΟΡΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: