Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΠΑΤΡΑ : ΣΤΟΝ Ο.Λ.ΠΑ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΖΩΝΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ !!!

Σε σχέση με το τραγικό συμβάν που έγινε σήμερα το απόγευμα στο παλιό λιμάνι, η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οδύνη της για τον άδικο θάνατο ενός νέου ανθρώπου.
Σε ό,τι αφορά το κτίριο που κατέρρευσε θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Είχαμε εκτιμήσει ως Δημοτική Αρχή την επικινδυνότητα του κτιρίου, γι αυτό επανειλημμένα ζητούσαμε από τον Ο.Λ.ΠΑ. και το Λιμεναρχείο, να προχωρήσουν, ο μεν πρώτος στην απομάκρυνση μηχανημάτων και υλικών, ο δε δεύτερος να πάψει να λειτουργεί το χώρο ως κρατητήρια. Στις επίμονες προσπάθειές μας για την κατεδάφισή του, αυτή έγινε τελικά αποδεκτή στις 8 Απρίλη του 2016 από το Υπουργείο Οικονομικών. Το οποίο σε σχετικό του έγγραφο κατέστησε υπεύθυνο τον Ο.Λ.ΠΑ. Στο συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρονται τα εξής μεταξύ άλλων: «Το θέμα της επικινδυνότητας της ετοιμόρροπης οικοδομής θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα και εξ ολοκλήρου από την εταιρεία σας (ΟΛΠΑ Α.Ε.) η οποία φέρει και πλήρως την ευθύνη ασφάλειας του χώρου».
Πράγματι όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον Ο.Λ.ΠΑ., υπεγράφη σχετική σύμβαση με εργολάβο για την κατεδάφιση και την απόδοση του χώρου στη συνέχεια στο Δήμο για την ανάπλαση της έκτασης.

Η Δημοτική Αρχή και με πρόσφατό έγγραφό της ζήτησε από το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Κεντρικό Λιμεναρχείο να εκκενώσουν τα κτίρια των πρώην υπηρεσιών του Λιμένα Πατρών και του Τελωνείου. Παράλληλα ζητούμε την επίσπευση όλων διαδικασιών για να ολοκληρωθεί άμεσα η οριστική παραχώρηση των συμφωνημένων χερσαίων χώρων κτιρίων και εγκαταστάσεων.
Θεωρούμε επίσης, επιτακτικά αναγκαίο ο ΟΛΠΑ να φροντίσει για την απομάκρυνση των υλικών του κτιρίου που κατέρρευσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: