Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ : ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ''KEFALINIA LINES'' ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ. ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΟΠΥΣΠ !!!

Ένα απίστευτο περιστατικό που μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, σημειώθηκε σήμερα στο λιμάνι του Πόρου, στην Κεφαλονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, χθές στις 6:15 τα ξημερώματα περίπου τριάντα πυροσβέστες με δέκα οχήματα αναχώρησαν από την Κυλλήνη για τον Πόρο της Κεφαλονιάς, με το πλοίο “Φιορ Ντι Λεβάντε” της κοινοπραξίας Ionian group, προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που επιχειρούσαν κοντά στα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και δόθηκε εντολή σε ένα μέρος των δυνάμεων να επιστρέψουν στην Κυλλήνη. Λίγα λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι οι μπαρουτοκαπνισμένοι από τη μάχη με τις φλόγες πυροσβέστες επιβιβάστηκαν στο πλοίο “Νήσος Κεφαλονιά”.
Όμως πριν το πλοίο σηκώσει άγκυρα και ξεκινήσει το ταξίδι του, η εταιρεία τους ζήτησε να κατέβουν, διότι δεν υπήρχε σχετική σύμβαση με την εταιρεία, όπως καταγγέλλει η ομοσπονδία τους. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να περιμένουν τρεις ώρες για να φύγουν τελικά με το ίδιο πλοίο με το οποίο είχαν φτάσει στο νησί. Στην επιστολή τους ζήτησαν την παρέμβαση του πρωθυπουργού και έκαναν λόγο για προκλητική συμπεριφορά.                                                                                     
Αναλυτικά η καταγγελία της ΠΟΠΥΣΠ:
Αποκλεισμός συναδέλφων στο λιμάνι νήσου Κεφαλονιάς
«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία ''kefalinia lines'' με προκλητικό τρόπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται.
Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα - φαγητό διαμονή κλπ - τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν.»          

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ                                 
Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αποδοκιμάζει έντονα τη συγκεκριμένη ενέργεια η οποία αποδεικνύει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στις Ακτοπλοϊκές και Πορθμειακές συγκοινωνίες της χώρας  μας (οι οποίες αποτελούν κοινωνικό αγαθό) λειτουργούν με όρους ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και με το συγκεκριμένο περιστατικό αποδείχνουν για πολλοστή φορά το αντικοινωνικό τους προσωπείο!

Η Ένωση Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων με νέα ανακοίνωση φαίνεται να δικαιώνει την Kefalonian Lines για τα όσα κατέθεσε.                                                                 
Η ανακοίνωση είναι η εξής:
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά λέγονται, γράφονται και
ακούγονται για το συμβάν μεταξύ των πυροσβεστών και της ναυτιλιακής εταιρείας KEFALONIAN LINES οφείλουμε για λόγους ηθικής τάξης να δηλώσουμε τα κάτωθι:
Οι υπάλληλοι του πυροσβεστικού σώματος Κεφαλονιάς και τα συνδικαλιστικά του όργανα οποτεδήποτε ζήτησαν οποιαδήποτε διευκόλυνση από την KEFALONIAN LINES πάντοτε στάθηκε και στέκεται αρωγός τόσο στα καθήκοντά μας, όσο και σε κάθε έναν από εμάς ξεχωριστά.

Σε ότι αφορά το συμβάν είναι γεγονός ότι οι υπάλληλοι κατείχαν εισιτήρια με την άλλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Κεφαλονιά η οποία αναχωρούσε μια ώρα μετά. Ήταν καθαρά δική τους απόφαση, χωρίς σχετική ενημέρωση της υπηρεσίας, να θέλουν να αναχωρήσουν μια ώρα πριν από την Κεφαλονιά με την KEFALONIAN LINES, αναλαμβάνοντας έτσι τις υπηρεσιακές ευθύνες τους.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Με εκτίμηση,
Γόντικας Νικόλαος
Μέλος του Προεδρείου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων

Δεν υπάρχουν σχόλια: