Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ : ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΣΤΟ....HALL OF FAME !!! [ video ]

Ο Νίκος Γκάλης μάλλον θα θυμάται για πάντα το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2017, μιας και ήταν η βραδιά που μπήκε το περίφημο Hall of Fame, δηλαδή μπήκε και επισήμως στο πάνθεον των κορυφαίων αθλητών του μπάσκετ. Ο άνθωπος που έκανε τους Έλληνες να μάθουν να αγαπούν το μπάσκετ εξ’ ίσου με το ποδόσφαιρο κατέφθασε με λιμουζίνα στο επιβλητικό μέγαρο όπου στεγάζεται το Naismith Memorial Basketball Hall of Fame στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Φορώντας ένα κάτασπρο σακάκι με μαύρο παπιγιόν που τον έκανε να ξεχωρίζει σαν τη μύγα μεσ’ το γάλα, ο Γκάλης περπάτησε στο κόκκινο χαλί όπου και έβγαλε τις πρώτες του φωτογραφίες κρατώντας το βραβείο. Με την έναρξη της τελετής, ανέβηκε όγδοος στο βήμα και αφού είχε προβληθεί ένα tribute video με σκηνές από την αγωνιστική καριέρα του σε ΗΠΑ και Ελλάδα, με τη φανέλα του Άρη και της Εθνικής, ενώ «φιλοξενήθηκαν» εγκωμιαστικά σχόλια από Τόνι Κούκοτς, Βλάντε Ντίβατς και Ντετλερ Σρεμπφ.
Στο βήμα φυσικά τον συνόδευσε ο μεγάλος του αντίπαλος στα ευρωπαϊκά παρκέ τη δεκαετία του 80΄, αλλά και στενός του φίλος, Μπομπ ΜακΑντού.
Ο Νίκος Γκάλης μίλησε περίπου τέσσερα λεπτά από το βήμα, όπου με φανερή συγκίνηση στον ίδιο (αλλά και στο κοινό) εξήγησε για ποιό λόγο έμενε σε όλη του την καριέρα στην Ελλάδα, παρ’ ό,τι από μικρός ονειρευτόαν να παίξει στο NBA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: