Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

SOS....ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΡΩΝΙΚΟ !!!

Τις τελευταίες μέρες, εξελίσσεται μία οικολογική καταστροφή που παίρνει τεράστιες διαστάσεις στις ακτές του Σαρωνικού. Αυτή η αλκυόνη βρέθηκε χθες στην Σαλαμίνα, μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου και τη διαρροή πετρελαίου στην περιοχή. Αν και έγιναν προσπάθειες για την περίθαλψή της, δυστυχώς σήμερα το πρωί υπέκυψε.
Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά θύματα της μεγάλης οικολογικής καταστροφής που εξελίσσεται αυτήν τη στιγμή στον Σαρωνικό, με τμήματα της πετρελαιοκηλίδας να έχουν φτάσει πλέον μέχρι και τις παραλίες της Αττικής. Η πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε στη Σαλαμίνα αφού βυθίστηκε το δεξαμενόπλοιο ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ II εξαπλώνεται μέχρι τώρα απο την Πειραϊκή, έως τον Άγιο Κοσμά.
Αν ένα σχετικά μικρό φορτίο πετρελαίου προκάλεσε τόση ζημιά μέσα σε ελάχιστες ημέρες χωρίς δυνατό αέρα, φαντάσου να συμβεί ένα ατύχημα ή μία διαρροή από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων που ξεκινούν σύντομα στο Ιόνιο ή την Κρήτη, εν μέσω τουριστικής περιόδου! Οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για τις θάλασσες και την οικονομία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: