Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΡΕ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ....ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ !!! [ video ]

«Θα κινήσουμε προς τα μπρος τον τροχό της Ιστορίας, για να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες. Θέλουμε μια ανάπτυξη το όφελος της οποίας θα διαχέεται στην κοινωνία, το νέο αυτό μοντέλο δεν μπορεί να βασίζεται στη λογική έντασης εργασίας, αλλά στην ένταση γνώσης και η Κρήτη μπορεί να αποτελέσει περιφέρεια - πρότυπο για τη διαμόρφωσή του.
Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι μπορεί η χώρα να γίνει πιο ανταγωνιστική, μειώνοντας και συρρικνώνοντας μισθούς, πάντοτε θα βρίσκεται μια άλλη χώρα δίπλα μας, που θα έχει χαμηλότερους μισθούς από τους δικούς μας.

Όσο και αν προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι εκεί είναι το πρόβλημα ή στη φορολογία, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε λάθος στρατηγικό στόχο. Πρέπει να επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και ένα από αυτά είναι το ανθρώπινο δυναμικό. Είναι οι νέοι επιστήμονες, οι εξειδικευμένοι επιστήμονες. Πρέπει, λοιπόν, να επενδύσουμε σε ένα παραγωγικό μοντέλο έντασης γνώσης και όχι έντασης εργασίας. Μέχρι σήμερα η κοινωνία εμφανιζόταν στο περιθώριο των σχεδιασμών για την ανάπτυξη. Πλέον η κοινωνία τίθεται στο επίκεντρο του σχεδίου»

Δεν υπάρχουν σχόλια: