Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 25....ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ !!!

Λεπτομέρειες που σοκάρουν και, πλέον, προκαλούν παγκόσμια ανησυχία, σχετικά με τις σχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με το επιτελείο του στο Λευκό Οίκο και την ίδια του την κυβέρνηση αποκαλύπτει το Vanity Fair σε εκτενές ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ είναι έξαλλος με την κυβέρνηση και το Κογκρέσο και ιδίως με τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για τη μη υλοποίηση των νομοθετικών του πρωτοβουλιών, αλλά και με το επιτελείο του στον Λευκό Οίκο. Μάλιστα, φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ότι «σιχαίνομαι τους πάντες στον Λευκό Οίκο. Υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, αλλά βασικά σιχαίνομαι τους πάντες».
Παράλληλα, αναφέρει το Vanity Fair, o Τραμπ θεωρείται ως ανεξέλεγκτος από το επιτελείο του, με αποτέλεσμα ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Τζον Κέλι, να τον έχει βάλει σε ένα είδος ιδιότυπης καραντίνας, αποκλείοντάς τον από τις επαφές με φίλους του στην προεδρική κατοικία και στο κλαμπ του στο Μαρ-α-Λάγκο, προκειμένου να τον αποτρέψει από το να πει κάτι το μη αναστρέψιμο.
Την ίδια στιγμή, ο Κέλι και ο υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις φαίνεται ότι είναι πραγματικά ανήσυχοι σχετικά με τις προθέσεις του Τραμπ γύρω από κράτη που οι ΗΠΑ θεωρούν εχθρικά, όπως η Βόρεια Κορέα. Σε ένα ανατριχιαστικό απόσπασμα του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι ο Μάτις και ο Κέλι έχουν συζητήσει σοβαρά τι θα κάνουν αν ο Τραμπ τους ζητήσει να πραγματοποιήσουν πυρηνική επίθεση και πώς θα αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Όσον αφορά στις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ, ο Τραμπ ανέβαλε την εμφάνισή του στην πρεμιέρα του «60 Minutes», καθώς οι σύμβουλοί του έκριναν ότι μια συνέντευξη σε ένα όχι ιδιαίτερα φιλικό Μέσο, θα μπορούσε να είναι καταστροφική.
Ωστόσο, το Vanity Fair κρατά τη «βόμβα» για το τέλος, καθώς αναφέρει το ενδεχόμενο το Υπουργικό Συμβούλιο να λάβει έκτακτα συνταγματικά μέτρα ενεργοποιώντας το άρθρο 25, το οποίο αναφέρει ότι ο πρόεδρος μπορεί να αντικατασταθεί αν κριθεί ότι δεν μπορεί να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: