Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

''ΛΕΦΤΑ ΥΠΗΡΧΑΝ''....ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο GAP !!!

Στο αφήγημα που τον έφερε στην εξουσία και τη χώρα στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επέμεινε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του, επιχειρώντας για μία ακόμα φορά να επιρρίψει τις ευθύνες για τους χειρισμούς του στην κυβέρνηση Καραμαλή, διατηρώντας παράλληλα για τον εαυτό του ενωτικό ρόλο για τον υπό διαμόρφωση φορέα της....''κεντροαριστεράς''. Ο ''πρωθυπουργός'' που υπέγραψε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ επέρριψε τις ευθύνες για την πορεία της χώρας στην «εγκληματική πολιτική» της κυβέρνησης Καραμανλή, επιλέγοντας να αναφερθεί για ακόμα μία φορά στα τεκταινόμενα των ημερών πριν τις εκλογές του 2009. Μάλιστα, δεν δίστασε να αναφερθεί ακόμα και στο τηλεοπτικό debate που είχαν τότε οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι, κατηγορώντας τον Κώστα Καραμανλή πως «έκανε απλά σόου, πέταξε την μπάλα αλλού. Πέταξε με αλεξίπτωτο και από τότε δεν μιλά».
Ακόμη, ο Γ. Παπανδρέου επανήλθε και στο περιβόητο σύνθημα που τον έφερε στην εξουσία, υποστηρίζοντας πως «λεφτά υπήρχαν» και συμπληρώνοντας πως «ξέραμε ότι η χώρα πήγαινε στα βράχια, και λέγαμε ότι αν χτυπήσουμε τη διαφθορά, τη φοροδιαφυγή, τότε, ναι, λεφτά υπάρχουν».
Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες για την πολιτική της κυβέρνησής του στην σκληρή αντιπολίτευση, τονίζοντας πως «τους είχαμε όλους απέναντί μας. Σε άλλες χώρες τα κατάφεραν και βγήκαν από τα Μνημόνια. Πήραμε πολύ γρήγορα μέτρα... όμως πλέον δεν μας πίστευαν οι αγορές».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν αισθάνεται δικαιωμένος πως «πολλοί έχουν κάνει λόγο για δικαίωσή μου, εγώ ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Για εμένα το πολιτικό come back είναι να δικαιωθεί η Ελλάδα. Πραγματική δικαίωση, θα είναι όταν ο ελληνικός λαός στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές που κάναμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: