Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΟΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!! [ video ]

Η πίτσα θεωρείται παγκοσμίως ένα από τα πιο διαδεδομένα εύκολα και γρήγορα φαγητά. Μπορεί να πάρει πολλές μορφές, με πολλά διαφορετικά υλικά ανάλογα με τις γεύσεις και τις συνήθειες του κάθε τόπου. Κάντε κλικ και μάθετε πώς διαφέρει η πίτσα από χώρα σε χώρα.                                                

Αγγλία

Οι Άγγλοι ανακάλυψαν πως να τρώνε ένα πλήρες πρωϊνό πάνω σε πίτσα. Η πίτσα πρωϊνό έχει ντομάτες, πατάτες, μανιτάρια, λουκάνικο, μπέικον, φασόλια, τυρί και αυγά μάτια. Ένας απολαυστικός τρόπος να ξεκινήσεις την ημέρα σου.                                                              
                                                
Γαλλια                                                                                                                                            Μία από τις πιο διαδεδομένες πίτσες στην Γαλλία είναι η πίτσα φλαμπέ η οποία ξεκίνησε από την Αλσατία. Πρόκειται για μια πίτσα με λεπτή ζύμη που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και καλύπτεται με μπέικον, κρεμμύδια και κρέμα γάλακτος.
                    Δανία                                                                                                                                                Οι Δανοί πήγαν την πίτσα ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας κρέας από άλογο.

ΚόσταΡίκα                                                                                                   Η καρύδα στην πίτσα θα σας φαίνεται προφανώς λίγο περίεργη επιλογή, αλλά στην Κόστα Ρίκα συνηθίζεται ευρύτατα. Η δεύτερη στις προτιμήσεις τους είναι η πίτσα με γαρίδες.              

Ρωσία                                                                                               Αυτή η πίτσα είναι για μερακλήδες. Η πιο διαδεδομένη πίτσα στη Ρωσία λέγεται "mockba" και έχει σαρδέλες, τόνο, σκουμπρί, κρεμμύδια, σολομό και κόκκινη ρέγγα.

                           Ινδια                                                                                            Μια κλασική Ινδική πίτσα έχει ταντούρι κοτόπουλο ή αρνί,τζίντζερ τουρσί, τυρί τύπου κότατζ με άπειρη μαγιονέζα.

Βραζιλία                                                              Ο αρακάς είναι από τα αγαπημένα λαχανικά των Βραζιλιάνων, σε τέτοιο βαθμό που προσθέτουν στην πίτσα τους αρακά, καρότα, αυγά ορτυκιού, παντζάρια και σταφίδες.

Γερμανία                                                                                      Οι λάτρεις της πίτσας στη Γερμανία την προτιμούν με θαλασσινά και συγκεκριμένα με τόνο.

Τουρκία και Αρμενία                                                           Το λαχματζούν είναι ένα είδος πίτσας που αποτελείται από λεπτή ζύμη με κιμά, λαχανικά, κρεμμύδια, αρωματικά και ντομάτες.

Λίβανος                                                                                          Η Λιβανέζικη εκδοχή της πίτσας ονομάζεται "manakish" και σερβίρεται κρύα για πρωϊνό. Γίνεται συνήθως με "za'atar", ένα μπαχαρικό με θυμάρι, σησάμι και σουμάκ και κιμά.

Ουγγαρία                                                                                      Η Ουγγρική εκδοχή είναι λίγο διαφορετική καθώς η ζύμη τηγανίζεται και στη συνέχεια προστίθεται κρέμα γάλακτος, κρέας, κέτσαπ, σάλτσα ή βούτυρο σκόρδου. Ονομάζεται "langos" και πωλείται παντού στο δρόμο.

Σουηδία                                                                                       Στη Σουηδία ο συνδυασμός γεύσεων της λεγόμενης Pizza Africana έχει πολύ ενδιαφέρον. Περιέχει φιστίκια, μπανάνες, κοτόπουλο, ανανά και πολύ κάρι και είναι γνωστή ως πίτσα με κάρι και μπανάνα.

Ιαπωνία                                                                                         Οι Γιαπωνέζοι λατρεύουν να βάζουν στην πίτσα τους θαλασσινά. Τα αγαπημένα τους είναι χταπόδι, μπακαλιάρο, τόνο και φύκι.

Φινλανδία                                                         Ένα εστιατόριο στη Φινλανδία ονόμασε τη διάσημη πίτσα του "Pizza Berlsconi", και έχει καπνιστό ελάφι, μανιτάρια chanterelle και κόκκινα κρεμμύδια. Πήρε το όνομά της από τον πρώην Ιταλό πρωθυπουργό Silvio Berlusconi.

Γεωργία                                                                                             Η αλήθεια είναι ότι δεν μοιάζει καθόλου στην παραδοσιακή πίτσα αλλά τα συστατικά της παραπέμπουν σε αυτή. Η "Κhachapuri" είναι ένα από τα παραδοσιακά πιάτα στη Γεωργία και γεμίζεται με τυρί, αυγά και βούτυρο.

Παλαιστίνη                                                                            Στην Παλαιστίνη οι περισσότερες πίτσες έχουν κουκουνάρι, μυρωδικά και ελαιόλαδο με κανέλα.

Αυστραλία                                                                                  Οι Αυστραλοί προτιμούν την πίτσα τους με κρέας κανγκουρό και κροκοδείλου.

ΗΠΑ                                                                                                Σε όλους μας αρέσει η πίτσα αλλά το πρόβλημα είναι ότι σχεδόν πάντα κάτι περισσεύει. Για αυτό το λόγο η Pizza C Cono σκέφτηκε να φτιάξει κωνικές πίτσες  για να εξυπηρετήσει τους πελάτες της.
Tις σύγχρονες απαιτήσεις για pizza έρχεται να ικανοποιήσει το νέο concept PIZZA C CONO & FRUTTY C CONO. Η PIZZA C CONO είναι η πρώτη πίτσα σε χωνάκι ενώ το FRUTTY C CONO συνδυάζει τη ζύμη μπισκότου με τη δροσιά και τις θρεπτικές ιδιότητες των φρούτων και των συνοδευτικών toppings. Εχουν φτιαχτεί χιλιάδες εναλλακτικά είδη πίτσας & ζύμης: παχιά, λεπτή, μέτρια, σκεπαστή, με μυρωδικά, με διάφορα είδη τυριών, ψημένη, σε ηλεκτρικό φούρνο, σε φούρνο με ξύλα, σε γκάζι, ακόμα και στα κάρβουνα. Αλλά ποτέ πίτσα σε....κώνο !!!

  www.pizzaccono.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: