Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ : ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΤΡΕΜΙΣΜΟΥ !!!

Οι ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο έπειτα από τις κατηγορίες του συμβούλου ασφαλείας του Λευκού Οίκου, στρατηγού McMaster κατά της ακολουθούμενης από την Τουρκία πολιτικής διάδοσης της ακραίας ισλαμιστικής ιδεολογίας ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με τον McMaster, η Τουρκία μαζί με το Κατάρ αποτελούν την βασική πηγή χρηματοδότησης μηχανισμών που συμβάλλουν στην διάδοση του εξτρεμισμού. «Βλέπουμε μεγάλη εμπλοκή της Τουρκίας παντού, από την Δυτική Αφρική μέχρι την ΝΑ Ασία», τόνισε ο McMaster στο πλαίσιο εκδήλωσης στην Ουάσιγκτον, προσθέτοντας ότι «τα Βαλκάνια αποτελούν σήμερα μια περιοχή μεγάλης ανησυχίας».
Φθάνοντας λίγο πριν από το σημείο να κατηγορήσει την Άγκυρα για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ομάδων, ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι η Τουρκία ακολουθεί τα βήματα της Σ. Αραβίας της δεκαετίας του 70 και πιο πρόσφατα του Κατάρ, χρηματοδοτώντας ομάδες που συμβάλλουν στην δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης της τρομοκρατίας. Δεν δώσαμε αρκετή προσοχή στο πώς οι ακραίες ιδεολογίες προωθούνταν στα μουσουλμανικά σχολεία και στα τζαμιά, αλλά και στις αποκαλούμενες φιλανθρωπικές οργανώσεις γενικότερα, ανέφερε, τονίζοντας ότι «πολλές ισλαμιστικές ομάδες έχουν διδαχθεί από τον Ερντογάν και το κόμμα του AKP.

Δεν υπάρχουν σχόλια: