Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε. !!!

Κατά την πρώτη επίσκεψή του στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Μ. Νετανιάχου δήλωσε πως η κίνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ''κατέστησε δυνατή την ειρήνη'' !!! στη Μέση Ανατολή ''επειδή αναγνώρισε πως η πραγματικότητα είναι η ουσία της ειρήνης, το θεμέλιο της ειρήνης'' !!! Όμως ακόμη και οι στενότεροι ευρωπαίοι σύμμαχοι του Ισραήλ έχουν απορρίψει αυτή τη λογική και υποστηρίζουν πως η μονομερής αναγνώριση της πρωτεύουσας του Ισραήλ υπάρχει κίνδυνος να αναζωπυρώσει τη βία και να καταστρέψει περαιτέρω τις πιθανότητες για ειρήνη.
Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ που προσέρχονταν στη συνάντηση επαναλάμβαναν τη θέση της Ένωσης ότι τα εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ κατά τον πόλεμο του 1967 - περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ καθώς και της Δυτικής Όχθης και των Υψωμάτων του Γκολάν - δεν βρίσκονται εντός των συνόρων του Ισραήλ.
Έπειτα από ένα πρόγευμα εργασίας ανάμεσα στον Νετανιάχου και τους υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ, η σουηδή υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως κανένας από τους Ευρωπαίους που συμμετείχαν σ' αυτή την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση δεν εξέφρασε υποστήριξη για την απόφαση του Τραμπ
και καμιά χώρα δεν είναι πιθανό να ακολουθήσει το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών και να ανακοινώσει σχέδια για τη μεταφορά της πρεσβείας της.
«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα το κάνει οποιαδήποτε άλλη χώρα και δεν πιστεύω ότι θα το κάνει οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ», δήλωσε η Μαργκότ Βάλστρομ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: