Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

SOS ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ - ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ....ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ( ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ ) !!!

Ένα καινούργιο κύμα επενδύσεων στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας εξαπλώνεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα. Πρόκειται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από βιορευστά και πιο συγκεκριμένα από πρωτογενή ή χρησιμοποιημένα τηγανέλαια, αφού προηγούμενα υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία. 
Στο Μεσολόγγι η κατασκευή τεσσάρων τέτοιων μονάδων είναι σε εξέλιξη, με αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Αυτό καταγγέλλουν ενεργοί κάτοικοι και συλλογικότητες της περιοχής, οι οποίοι την προσεχή Τετάρτη ανεβαίνουν στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:
«Την Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, η Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα οργανώνει ταξίδι στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με σκοπό διαμαρτυρία για τη στάση του υπουργού Περιβάλλοντος Σ.Φάμελλου, που ουσιαστικά ανάβει το πράσινο φως για την καταστροφή του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου - Αιτωλικού.
Η κυβέρνηση, αν και πέρασε νομοθετική ρύθμιση αναγνωρίζοντας το πρόβλημα των μονάδων καύσης βιορευστών, αρνείται να σταματήσει τις 4 που ήδη κατασκευάζονται στην περιοχή μας! Ενώ στην εκλογική του περιφέρεια ο Υπουργός σταμάτησε παρόμοιες μονάδες, στην περίπτωση του Μεσολογγίου κωφεύει προκλητικά.
Οι μονάδες αυτές δεν έχουν κανέναν λόγο να βρίσκονται δίπλα στη Λιμνοθάλασσα.
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα το διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί!
Σημείο αναχώρησης: Δημαρχείο Μεσολογγίου ("Ραδιομέγαρο")
Ημέρα και ώρα αναχώρησης: Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου, 7:00πμ.
Επιστροφή: Υπολογίζεται νωρίς το απόγευμα της ίδιας μέρας.»
Συμμετοχή - κράτηση θέσεων: limnothallaza@gmail.com ή στο 6977278502

Δεν υπάρχουν σχόλια: