Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ : Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ !!!

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, με τις οποίες συνέκρινε την κομμουνιστική ιδεολογία με τον χριστιανισμό και το μαυσωλείο του Βλαντιμίρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία με τα λείψανα αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Αγιο Όρος.
Ειδικότερα σε συνέντευξή του του που έδωσε στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, ο Ρώσος πρόεδρος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το RT, υποστήριξε: «Ίσως αυτό που θα πω να μην αρέσει σε κάποιους, αλλά αυτή είναι η άποψή μου. Καταρχάς, η πίστη μας συντρόφευε πάντα, γινόταν πιο ισχυρή κάθε φορά που η χώρα μας, ο λαός μας αντιμετώπιζαν δύσκολους καιρούς. Υπήρχαν εκείνα τα χρόνια του μάχιμου αθεϊσμού όταν οι ιερείς διώκονταν και οι εκκλησίες καταστρέφονταν, αλλά ταυτόχρονα δημιουργήθηκε μια νέα θρησκεία. Η κομμουνιστική ιδεολογία έχει πολλές ομοιότητες με τον χριστιανισμό, στην πραγματικότητα: ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη, δικαιοσύνη - όλες οι αξίες που αναφέρονται στην Αγία Γραφή, περιλαμβάνονται σε αυτή. Και ο Ηθικός Κώδικας της Οικοδόμησης του Κομμουνισμού; Αυτός είναι μία μετουσίωση, είναι απλά ένα πρωτόγονο απόσπασμα από τη Βίβλο, τίποτα καινούργιο δεν επινοήθηκε».
Επίσης, συνέκρινε τη στάση των κομμουνιστών απέναντι στον Λένιν, το σώμα του οποίου ταριχεύθηκε μετά τον θάνατό του το 1924 και εκτίθεται σε μαυσωλείο στην Κόκκινη Πλατεία, με τους προσκυνητές του χριστιανισμού. «Κοιτάξτε, η σορός του Λένιν τοποθετήθηκε σε ένα μαυσωλείο. Πόσο διαφορετικό είναι αυτό από τα λείψανα των αγίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και τους χριστιανούς; Όταν λένε ότι δεν υπάρχει τέτοια παράδοση στην χριστιανοσύνη, λοιπόν πως γίνεται, πάτε στον Άθω και ρίξτε μία ματιά, υπάρχουν λείψανα αγίων εκεί, και έχουμε ιερά λείψανα και εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: