Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ....ΜΕ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ !!!

Με αφορμή τις επιταγές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για την επίλυση των θεμάτων της χώρας μας με τα Σκόπια, έκαναν την εμφάνιση τους διάφοροι «Μακεδονομάχοι» και «Σκοπιανοφάγοι», με στόχο να ρίξουν το εθνικιστικό τους δηλητήριο, ταυτίζοντας της άναρθρες κραυγές, την μισαλλοδοξία, με τον πατριωτισμό.

Το κλίμα που θέλουν να δημιουργήσουν  αυτές τις ημέρες, είναι βολικό για όλους τους ταγούς και κολαούζους του συστήματος.

Από την μια ο κοσμοπολιτισμός του κεφαλαίου, θιασώτης των πιο σκληρών μέτρων εις βάρος του λαού, των πολιτικών που εκφράζεται τα τελευταία 7 χρόνια από τα μνημόνια, που γονατίζει έναν ολόκληρο λαό χάριν του κεφαλαίου, για να ανακάμψουν τα κέρδη του. Και σίγουρα δεν θέλει αυτή η στρατηγική να αμφισβητηθεί οργανωμένα από τον λαό, αναδεικνύοντας το ταξικό περιεχόμενο των πολιτικών και των μέτρων , να μην βρει λαϊκές αντιστάσεις, ώστε ποιο ανώδυνα για το σύστημα και της πολιτικές που έχει ανάγκη αυτό, να εφαρμόζονται, με τον λαό στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, χειραγωγούμενος, «πεισμένος» και απογοητευόμενος, ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για να αλλάξει αυτή την κατάσταση και να αποδέχεται αδιαμαρτύρητα σαν κάτι δεδομένο και μονόδρομο, τα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του. Τα συλλαλητήρια αυτά μια χαρά βολεύουν για την λαϊκή εκτόνωση και τον λαϊκό αποπροσανατολισμό.

Από την άλλη εθνικιστικοί κύκλοι που βρίσκονται στην καρδιά του συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, ξετυλίγουν έναν επικίνδυνο εθνικιστικό λόγο, αφήνοντας στο απυρόβλητο το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε., τους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που τα βαλκάνια βρίσκονται στο επίκεντρο αυτών και μέσα από μια ρητορεία μίσους και ρατσισμού, βάζουν πλάτη στην  ένταση που θέλουν να δημιουργήσουν οι ιμπεριαλιστές στα βαλκάνια, με ότι συνεπάγεται αυτό για τους λαούς, στην κατεύθυνση να χαράξουν νέες ζώνες επιρροής, στον ανταγωνισμό που έχουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. με την αστική τάξη της Ρωσίας κυρίως. Γιατί αυτό κρύβεται  πίσω με την νέα συζήτηση που αναπτύσσεται, για της διαφορές της χώρας  με τα Σκόπια και κυρίως στο θέμα της ονομασίας.

Αυτό το κύριο και βασικό που πρέπει να αναδεχθεί έχουν φροντίσει να το κρύψουν και να συγκαλύψουν όλες οι πλευρές, αφού βρίσκονται στην ίδια όχθη, υπερασπίζοντας ένα άθλιο, βάρβαρο, αντιλαϊκό σύστημα και κυρίως οι διάφοροι, πολλοί,  «διοργανωτές», «συνδιοργανωτές», που καλούν σε συλλαλητήρια, που το περιεχόμενο τους κρύβει εθνικιστικό μίσος μεταξύ των λαών.

Το εθνικιστικό μίσος, οι άναρθρες μισαλλόδοξες φωνές, ενάντια γειτονικών λαών δεν είναι πατριωτισμός, όπως αφήνουν να εννοηθεί διάφοροι κύκλοι που προαναφέραμε. Ο πατριωτισμός του λαού ποτέ δεν είχε σχέση με αυτά και όσες φορές παρασύρθηκε από εθνικισμούς και μεγαλοϊδεατισμούς, μόνο εθνικές καταστροφές εισπράξαμε, βλέπε μικρασιατική καταστροφή. Ο πατριωτισμός μιας χρήσεως που κρύβει εθνικισμό είναι επιτήδειος,  επικίνδυνος και από την φύση του αντιλαϊκός, αντιδραστικός.

Που ήταν όλοι αυτοί, που σήμερα μέσα από διάφορους συλλόγους και ομάδες  καλούν τον κόσμο να κατέβει σε συλλαλητήρια με μόνο θέμα την ονοματολογία, που ήταν και είναι, την ώρα που έχουν κηρύξει πόλεμο στον λαό τα τελευταία 7 χρόνια, χάνοντας πολλοί την δουλειά τους εκτοξεύοντας την ανεργία στο 25%, χτυπώντας ανελέητα μισθούς, συντάξεις, ισοπεδώνοντας δικαιώματα, λαϊκές κατακτήσεις, τσακίζοντας κοινωνικές παροχές, την υγεία, την παιδεία, ξεπουλώντας τα πάντα, τον δημόσιο πλούτο, σε εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο;

Που ήταν αυτοί που βγάζουν τώρα λογύδρια, να οργανώσουν τον λαό, να τον ξεσηκώσουν, να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στην συνεχόμενη φτωχοποίηση - εξαθλίωση του, συντεταγμένα στην επίθεση που συνεχίζεται να δέχεται, βάζοντας χέρι ακόμα και στο δικαίωμα της απεργίας;

Δεν τρέφουμε καμιά αυταπάτη για πολλούς από αυτούς που φόρεσαν τώρα τον μανδύα του Μακεδονομάχου και ζυμώνουν εθνικισμό, ότι θέλουν τον λαό οργανωμένο στο κίνημα του και να παλεύει με ταξικούς και αντιμονοπωλιακούς όρους, απέναντι σε αυτούς που του κλέβουν καθημερινά  την ζωή, για να αυγατιστούν τα κέρδη των λίγων και να διαιωνίζεται αυτό το άθλιο σύστημα.

Οι περισσότεροι είναι αποδεκτές της πολιτικής που όλα υποτάσσονται  στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Είναι τόσο «πατριώτες» πολλοί από τους φορείς που καλούν στα συλλαλητήρια,  που αξιώνουν υποδομές της χωράς μας όπως λιμάνια, αεροδρόμια, να ξεπουλιούνται σε Γερμανούς, Κινέζους, στο κεφάλαιο, εγχώριο και μη, είναι τόσο «πατριώτες» που θέλουν την χώρα κάτω από τον έλεγχο της αγοράς και του κέρδους, να μην έχουμε δικές μας τηλεπικοινωνίες, ορυκτό πλούτο , ενέργεια, να ξεπουλιούνται όλα,  σε ιδιωτικά, ισχυρά, διεθνικά μονοπώλια, είναι τόσο «πατριώτες» που θέλουν τον λαό να ζει υποταγμένος και συμβιβασμένος, να είναι υπάκουος σε αυτά που έχει ανάγκη και αξιώνει συνολικά το κεφάλαιο.

Αυτοί καλλιεργούν την μοιρολατρία στον λαό, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, ότι η βαρβαρότητα που ζει είναι μονόδρομος, που πρέπει να αποδεχτεί.

Ο λαϊκός πατριωτισμούς δεν έχει σχέση με πατριδοκάπηλους και εθνικισμούς, έχει μέσα τα στοιχεία της ταξικής – λαϊκής αλληλεγγύης, της συλλογικής δράσης -  πάλης και αγώνα, έχει στοιχεία ανιδιοτέλειας και προσφοράς, που αμβλύνει το μικροαστικό εγώ – εγωισμό, έχει αξίες για πάλη, για μια καλύτερη ζωή για τον λαό, με τον ίδιο πρωταγωνιστή και δημιουργό.

Αυτός είναι ο γνήσιος – λαϊκός πατριωτισμός που θέλουν να πλήξουν οι θεματοφύλακες διαφόρων αποχρώσεων του συστήματος της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Η ονοματολογία που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό αποτελεί προσχηματική διαδικασία και ρίχνει στάχτη στα ύπουλα σχέδια των ιμπεριαλιστών. .

Όποιο παράγωγο της λέξης Μακεδονία πρέπει να έχει μόνο γεωγραφικό προσδιορισμό, δεν θα αναγνωρίζεται σαν εθνότητα και αυτό θα βάλει τέλος και στις αλυτρωτικές βλέψεις δυνάμεων των Σκοπίων και στους διάφορους κατά καιρούς πλαστογράφους τους, που καθοδηγούνται από εθνικιστικούς κύκλους που πολλές φορές βρίσκονται και έξω από την χώρα (ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ).

Oι λαοί έχουν συμφέρον να αντιπαλέψουν τον εθνικισμό και από της δυο πλευρές, είναι το «τυράκι» ώστε μέσα από το «διαιρεί και βασίλευε» που επιδιώκουν οι ιμπεριαλιστές, να είναι υποχείριοι για τα άνομα συμφέροντα τους.

Να παλέψουν ενάντια στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε., στις ΗΠΑ και σε κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, που θέλουν κράτη μαριονέτες και λαούς υποτακτικούς, που ενίοτε θα τους πνίγουν στο αίμα για τα συμφέροντα τους.



Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: