Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ....ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ !!! [ video ]

Ένα βιβλίο για τον Ντόναλντ Τραμπ με τον τίτλο «Φωτιά και Οργή», έχει «σπάσει» τα ταμεία από τις πρώτες κιόλας ώρες της κυκλοφορίας του με την «υπόσχεση» των συνταρακτικών αποκαλύψεων για την ικανότητα (ή καλύτερα, την έλλειψη αυτής) του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να κυβερνήσει τη χώρα. Συγγραφέας, ο πρώην συνεργάτης του, και σημερινός «άσπονδος εχθρός» του Μάικλ Γουλφ.

Σκίτσο του Jeffrey Smith για το περιοδικό New York Magazine
Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του, οι αρνητικές αντιδράσεις δεν προέρχονται αποκλειστικά από το περιβάλλον του προέδρου. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που απογοητεύτηκαν από το περιεχόμενο του βιβλίου, επικρίνοντας τον Γουλφ για το ότι δεν λέει κάτι που δεν ήταν ήδη γνωστό για τον πρόεδρο.
«Το “απευθείας μπεστ-σέλερ” του Μάικλ Γουλφ, είναι κατά ένα μέρος “παλιά νέα” και κατά ένα μέρος κακό ρεπορτάζ. Η επιτυχία του είναι συμπτωματική και οφείλεται στην υποβαθμισμένη αίσθηση της πραγματικότητας που έχουμε κατά την προεδρία Τραμπ», σχολιάζει καυστικά το έγκυρο περιοδικό New Yorker.

Τα πιο… ζουμερά αποσπάσματα του βιβλίου
Στο πλαίσιο του αφιερώματος στο βιβλίο που ταράζει ακόμα περισσότερο τα ήδη… ανήσυχα νερά του Λευκού Οίκου, σας παρουσιάζουμε ορισμένα από τα αποκαλυπτικότερα αποσπάσματά του.
Κατεβαίνουμε για να χάσουμε
«”Είμαστε όλοι χαμένοι”, έλεγε ο Τραμπ. “Όλοι στην ομάδα μας είναι χάλια, κανείς δεν ξέρει τι κάνει. Αυτό το πράγμα είναι εντελώς γαμημένο”, είπε στους Μέρσερ».
Ο Τραμπ φέρεται να μιλούσε στην οικογένεια του Μπομπ Μέρσερ, του υπερσυντηρητικού δισεκατομμυριούχου που, στήριξαν την υποψηφιότητα του Τραμπ κατά τους τελευταίους μήνες της καμπάνιας – και που επαναβεβαίωσαν τη στήριξή τους όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γουλφ.
Το σοκ της εκλογικής νύχτας
«Όταν η αναπάντεχη είδηση  – Ο Τραμπ ίσως πραγματικά να νικήσει – φάνηκε να επιβεβαιώνεται, ο Don Gr (σ.σ.: ο γιος του Τραμπ) είπε σε έναν φίλο του ότι ο πατέρας του, ή αλλιώς DJT, όπως τον έλεγε, έμοιαζε σαν είχε δει φάντασμα. Η Μελάνια, έκλαιγε – και δεν ήταν δάκρυα χαράς»
«Μέσα σε διάστημα μικρότερο της μιας ώρας, σύμφωνα και με την πικρή παρατήρηση του Στιβ Μπάνον (σ.σ.: υπεύθυνου στρατηγικής του Τραμπ) υπήρξε ένας μπερδεμένος Τραμπ, που μεταμορφώθηκε σε έναν δύσπιστο Τραμπ και ύστερα σε έναν τρομοκρατημένο Τραμπ. Όμως ακόμα δεν είχε επέλθει η τελική μεταμόρφωση: Ξαφνικά ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο άνθρωπος που ο ίδιος πίστευε ότι άξιζε να είναι, και ήταν απόλυτα ικανός να είναι: ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών». 
Η Ιβάνκα αποκαλύπτει το μυστικό της κόμμωσης του πατέρα της
«Συχνά εξηγούσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κρύβονται πίσω από την κόμμωση του πατέρα της στους φίλους της: το «στεφάνι» του κεφαλιού του είναι απολύτως καθαρό – σαν ένα μικρό νησί, ύστερα από την επέμβαση σμίκρυνσης κρανίου (σ.σ.: την είχε κάνει το 1989 για να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση) που ήταν περικυκλωμένο από έναν χνουδωτό κύκλο μαλλιών, τα οποία από όλες τις πλευρές χτενίζονταν προς το κέντρο του κεφαλιού και μετά επέστρεφαν προς τα πίσω, και ασφαλίζονταν από ένα σπρέι που τις σκλήραινε.

Το χρώμα, έλεγε γελώντας η Ιβάνκα, ότι προέρχεται από ένα προϊόν που ονομάζεται Just for Men (Μόνο για άνδρες). Όσο περισσότερο το άφηνες, τόσο πιο σκούρο γινόταν. Η ανυπομονησία του Τραμπ τον οδήγησε στο πορτοκαλί-ξανθό χρώμα».
Όταν ο Μπάνον γνώρισε τους Ρώσους
«”Οι τρεις υπεύθυνοι της καμπάνιας”, συνέχισε δύσπιστα ο Μπάνον, “πίστευαν ότι ήταν καλή ιδέα να συναντηθούμε με μια ξένη κυβέρνηση μέσα στον πύργο Τραμπ σε μια αίθουσα συνεδριάσεων στον 25ο όροφο – χωρίς δικηγόρους.
Δεν υπήρχαν δικηγόροι. Ακόμα και αν πίστευες ότι αυτό δεν ήταν προδοτική πράξη, ή αντιπατριωτική, ή απλά σκατά, και εγώ πιστεύω ότι ήταν όλα τα παραπάνω, θα έπρεπε να έχεις καλέσει το FBI αμέσως“»

O Ντ. Τραμπ με τον Στιβ Μπάνον
Οι τρεις υπεύθυνοι στους οποίους αναφέρεται ο Μπάννον είναι ο γιος του Ντ. Τραμπ, Ντόναλντ ο Νεότερος και ο γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ .Λίγες ημέρες αργότερα ο συγγραφέας του βιβλίου δήλωσε ότι στο συγκεκριμένο απόσπασμα δεν αναφερόταν στον Πωλ Μάναφορτ που την περίοδο εκείνη ήταν υπεύθυνος της καμπάνιας του Τραμπ.
Μαθαίνοντας το Σύνταγμα
«Από νωρίς στην καμπάνια, ζητήθηκε από τον Σαμ Νούνμπεργκ να εξηγήσει το Σύνταγμα στον υποψήφιο: “Είχα φτάσει μόλις στην Τέταρτη Τροποποίηση όταν το δάχτυλό του άρχισε να τραβάει προς τα κάτω το χείλος του και τα μάτια του να γυρίζουν προς τα πίσω στο κεφάλι του”»

Ο Τζωρτζ Μπους για την ομιλία ορκωμοσίας του Τραμπ
«Αυτά είναι κάπως περίεργα σκατά» 
Ο Τραμπ για τον Πούτιν
«”Πόσο έχει μπλέξει ο Τραμπ με τους Ρώσους”, ρώτησε ο δημοσιογράφος Ρότζερ Άιλς τον Μπάνον. “Κυρίως”, απάντησε ο Μπάνον, πήγε στη Ρωσία πιστεύοντας ότι θα γνωρίσει τον Πούτιν. Αλλά ο Πούτιν δεν έδινε δεκάρα για αυτόν (σ.σ.: “didn’t give a shit about him”). Οπότε συνέχισε να προσπαθεί”».
Ο Μέρντοχ για τον Τραμπ
«”Τι ηλίθιος” (σ.σ.: “what a fucking idiot”) , είπε ο Μέρντοχ την ώρα που έκλεινε με δύναμη το τηλέφωνο, αφού είχε μιλήσει με τον Τραμπ για θέματα μετανάστευσης».
Ο Τραμπ και τα McDonald’s
«Είχε μια μακροχρόνια φοβία ότι μπορεί να τον δηλητηριάσουν. Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο του άρεσε να τρώει στα McDonald’s – κανείς δεν ήξερε ότι θα πήγαινε, και τα φαγητά ήταν προμαγειρεμένα και ασφαλή».

Τα αιγυπτιακά κομπλιμέντα και τα… παπούτσια
«Ο Αμπντελ Φαταχ αλ Σίσι, ο Αιγύπτιος πρόεδρος, χτύπησε φιλικά τον πρόεδρο και του είπε: “Είσαι μια ξεχωριστή προσωπικότητα και είσαι ικανός να κάνεις το αδύνατο, δυνατό”. Ο Τραμπ του απάντησε: “Λατρεύω τα παπούτσια σου. Φίλε, αυτά τα παπούτσια. Πω ρε φίλε…”)
Βάλαμε τον δικό μας
«Λίγες εβδομάδες μετά το ταξίδι του Τραμπ στη Σαουδική Αραβία, ο Μωχάμεντ μπιν Σαλμάν, συνέλαβε τον Μοχάμεντ Μπιν Νάγιεφ μέσα στη νύχτα, υποχρεώνοντάς τον να αποκηρύξει τον τίτλο του διαδόχου. Αργότερα, ο ίδιος θα έπαιρνε τον τίτλο του διαδόχου του Σαουδαραβικού θρόνου. Ο Τραμπ τότε έλεγε ότι ο ίδιος και ο Τζάρεντ (σ.σ.: ο γαμπρός του), είχαν ενορχηστρώσει το Σαουδαραβικό πραξικόπημα: “Βάλαμε τον δικό μας άνθρωπο στην κορυφή”».

Η αντίδραση του Τραμπ και το «πάρτι» των βραδινών εκπομπών
H αντίδραση του αμερικανού προέδρου στο βιβλίο ήταν ακριβώς η αναμενόμενη. Μια σειρά εξοργισμένων tweets που δεν ανέτρεψαν ούτε στο ελάχιστο την ήδη υπάρχουσα εικόνα του Ντ. Τραμπ.


«Βασικά, σε όλη μου τη ζωή, τα δυο καλύτερα χαρακτηριστικά μου ήταν η διανοητική μου σταθερότητα και το ότι είμαι, σαν να λέμε, πολύ έξυπνος. Έπαιξε και η Στριμμένη Χίλαρι Κλίντον με αυτά τα χαρτιά και όπως όλοι γνωρίζουν, κάηκε. Ξεκίνησα ως ένας ΠΟΛΥ πετυχημένος επιχειρηματίας, έγινα κορυφαίος Σταρ της τηλεόρασης, και Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών (στην πρώτη μου προσπάθεια). Νομίζω ότι αυτό δεν με καθιστά έξυπνο, αλλά ιδιοφυΐα….και μάλιστα μια πολύ σταθερή ιδιοφυΐα!», έγραψε ο Ντ. Τραμπ στo twitter, προκαλώντας κύματα γέλιου στις ΗΠΑ αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.
Οι καλύτερες απαντήσεις πάντως ήρθαν για μια ακόμη φορά μέσα από τις καυστικές νυχτερινές εκπομπές της αμερικανικής τηλεόρασης που… περιέλαβαν τον πρόεδρο για μία ακόμη φορά.


Κριτική και στον συγγραφέα
Η συγγραφική προσπάθεια του Γουλφ δεν έμεινε πάντως στο απυρόβλητο. Δεν είναι λίγοι οι επικριτές του αμερικανού προέδρου που ασκούν κριτική και στον συγγραφέα του “Fire and Fury” υποστηρίζοντας ότι οι «αποκαλύψεις» του βιβλίου είναι ανώδυνες καθώς δεν φέρνει κάποιο νέο στοιχείο στην επιφάνεια.
Το περιοδικό New Yorker, σε ένα άρθρο γνώμης, συνοψίζει ένα μεγάλο μέρος αυτής της κριτικής που ασκείται στον Γουλφ.

Ο συγγραφέας του “Fire and Fury”, Michael Wolff
«O πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ένας παρανοϊκός ψεύτης που περιτριγυρίζεται από συκοφάντες. Είναι και πρακτικά αγράμματος και διανοητικά ασταθής. Είναι προφανέστατα ακατάλληλος για τη δουλειά που κάνει. Ποιος το γνώριζε; Όλοι.
Άρα γιατί ένα κακογραμμένο βιβλίο με αυτές τις πληροφορίες και παραγεμισμένο με αχρείαστες και αδιάφορες λεπτομέρειες, έγινε εν μια νυκτί παγκόσμια φρενίτιδα;», αναφέρει χαρακτηριστικά η αρθρογράφος Μάσα Γκέσεν.
«Το γεγονός ότι το “Fire and Fury” καταφέρνει και καταλαμβάνει τόσο μεγάλο μέρος της δημόσιας συζήτησης υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την αίσθηση που έχουμε για την πραγματικότητα, δημιουργώντας μάλιστα και την ψευδαίσθηση της αυτοεπιβεβαίωσης», καταλήγει το καυστικό άρθρο του New Yorker. altsantiri

Δεν υπάρχουν σχόλια: