Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΝΕΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ. !!!

Νέο «μπλόκο» στην παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στο Δήμο της Πάτρας βάζει το  έγγραφο της σύμβασης παραχώρησης που εστάλη στο Δήμο από τη νομική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Δήμος καθιστάται υπεύθυνος για να νομιμοποιήσει όλα τα κτίσματα που βρίσκονται στην παραθαλάσσια ζώνη.
Ουσιαστικά, το Υπουργείο με το εν λόγω έγγραφο λέει στο Δήμο πάρτε το θαλάσσιο μέτωπο, αλλά είναι δική σας ευθύνη η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτιρίων που υπάρχουν εκεί.
Τα κτίρια, τα οποία χτίστηκαν πριν από αρκετές δεκαετίες χωρίς νόμιμο τρόπο και τώρα καλείται να βρει λύση ο Δήμος, είναι, μεταξύ άλλων, το κτίριο του ΝΟΠ, το επικίνδυνο κτίριο του παλαιού Κεντρικού Λιμεναρχείου, τα καταστήματα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, ο Φάρος.

Καθώς, σύμφωνα με το έγγραφο, δεν ορίζεται το θαλάσσιο μέτωπο με τα σημερινά δεδομένα, αλλά με τα δεδομένα που ίσχυαν δεκαετίες πίσω, αν εφαρμοστεί αυτό, κινδυνεύει με γκρέμισμα ακόμα και το κτίριο του σταθμού του ΟΣΕ.Αποτέλεσμα εικόνας για οσε πατρα
Από τη νέα εμπλοκή φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν ακόμα να δημιουργήσουν εμπόδια στην τελική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου στην πόλη της Πάτρας, βρίσκοντας συνεχώς νέα προσκόματα.
Χθες, η Δημοτική Αρχή κάλεσε σε συνάντηση τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων και συζήτησαν το θέμα. Ολοι οι επικεφαλής τάχθηκαν αντίθετοι σε αυτά που προτείνει το Υπουργείο και τις επόμενες ημέρες αναμένονται αποφάσεις για αντίδραση και εξελίξεις στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: