Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ !!!

Αισιοδοξία ότι το σημερινό Eurogroup θα συμφωνήσει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έγκριση της επόμενης δόσης των δανείων επικρατεί στις Βρυξέλλες. Τα περισσότερα προαπαιτούμενα που είχαν συμφωνηθεί έχουν εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση κι ως εκ τούτου κατέληξε στην επί της αρχής ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
Αν σήμερα το Eurogroup εγκρίνει την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες σε μια σειρά ευρωπαϊκά κοινοβούλια και τελικά η έγκριση της εκταμίευσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας ούτως ώστε η πρώτη υποδόση να αποδεσμευτεί εντός του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης, το ύψος της επόμενης δόσης των δανείων ανέρχεται μεταξύ 6 και 7 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα εκταμιευθεί σε πάνω από μία υποδόσεις. Ο ίδιος αξιωματούχος της ευρωζώνης ανέφερε ότι εκτός από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και την κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων, ένα μέρος της επόμενης δόσης θα χρησιμοποιηθεί για να ξεκινήσει να δημιουργείται ένα ταμειακό απόθεμα που θα χρειαστεί η Ελλάδα για τη μετα - μνημονιακή εποχή.
Επίσης στο σημερινό Eurogroup είναι πιθανό να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί από εδώ και πέρα με το ελληνικό ζήτημα. Μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση θα ξεκινήσουν οι τεχνικές συζητήσεις για την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με ορίζοντα τη λήψη πολιτικών αποφάσεων τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: