Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ : ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΗΣ FYROM ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΞΑΝ. ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΣΑΜΑΡΑΣ - ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ !!! [ video ]

Ο....''πρόεδρος'' ( για την ώρα ) της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος σχετικά με το Μακεδονικό, συρόμενος από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του και καταλήγοντας σε εθνικά επιζήμιες θέσεις, τάχθηκε κατά της επίλυσης του ζητήματος αυτή τη στιγμή, υποστηρίζοντας πως «η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία». Μπροστά στο μικροπολιτικό συμφέρον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διστάζει να θυσιάσει τις προσπάθειες επίλυσης ενός εθνικού ζητήματος για να μη διχάσει τα διάφορα φέουδα εντός της ΝΔ.
Με τη σημερινή του ομιλία στην Π.Ε. της ΝΔ, ο δήθεν φιλελεύθερος Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξε, για άλλη μα φορά, ότι έχει παραδώσει τα κλειδιά της ΝΔ στην ακροδεξιά συνιστώσα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε          

«Όπως εξελίσσονται τα πράγματα η λύση κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποια άλλη συγκυρία και αφού έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία. Εκτός και αν υπάρχουν κάποιοι που μόνο για την καρέκλα είναι πρόθυμοι να απεμπολήσουν τα ελληνικά συμφέροντα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ. Υποστήριξε επίσης πως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι μια υπόθεση που θα πρέπει να τη χειριστούν αυτοί που την άνοιξαν.
«Εμείς συνένοχοι σε μια ιστορία που κινδυνεύει να τραυματίσει την ψυχή του έθνους δεν θα γίνουμε», είπε, ανακοινώνοντας την «παραίτησή» της ΝΔ από το θέμα. Μιλώντας για την κυβέρνηση δήλωσε πως «εγώ θα ενημέρωνα πρώτα από όλα τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έγινε το 2008. Θα φρόντιζα να ενώσω δυνάμεις, όχι να διχάσω τους πάντες.
Θα ξεκινούσα τη διαπραγμάτευση από τα ζητήματα του αλυτρωτισμού και θα περίμενα να δω απτά δείγματα γραφής από την άλλη πλευρά πριν προχωρήσω στο επόμενο στάδιο. Δεν θα συζητούσα τίποτα αν τα Σκόπια δεν δεσμεύονταν πρώτα ότι θα αλλάξουν το σύνταγμά τους. Και δεν θα δεχόμουν καμία αναφορά σε μακεδονικό έθνος, όπως έκανε χωρίς να πάρει καμία απάντηση από την κυβέρνηση ο κ. Νίμιτς».
Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης λέγοντας πως «έτσι όπως τα έκανε ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να προωθήσει καμία λύση έχοντας απέναντί του την ισχυρή αντίσταση της ελληνικής κοινωνίας». «Οι πολίτες αντιδρούν με την ένταση που αντιδρούν, γιατί δεν εμπιστεύονται αυτούς που κυβερνούν, γιατί δεν δέχονται να παίζουν κάποιοι με το φιλότιμο την αξιοπρέπεια και τον πατριωτισμό τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: