Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΘΑΥΜΑ - ΘΑΥΜΑ....ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ Ο ''PHYLAX'' !!!

Δεν κατάφεραν οι πορείες και οι… εξορκισμοί να ρίξουν το κόκκινο έργο τέχνης με τον άγγελο που κοσμεί το Παλαιό Φάληρο αλλά άγνωστοι το έριξαν από το «θρόνο» του.
Ο λόγος για τον Phylax, το γλυπτό που κοσμούσε το Παλαιό Φάληρο, το οποιο έπεσε από την έδρα του και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δημοτική αρχή Παλαιού Φαλήρου, το βράδυ κουκουλοφόροι έριξαν το άγαλμα από το στήλο που καθόταν, Υπενθυμίζεται ότι το έρχο είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς ορισμένοι κάτοικοι θεωρούσαν ότι προσβάλλει τα χριστιανικά ήθη, για τη μορφή του που κατά τους ίδιους, παρέπεμπε στον Εωσφόρο. Όπως είπε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης
 «Ήρθαν με ένα τεράστιο φορτηγό και δύο τζιπ, με κουκούλες, έριξαν σχοινιά στο γλυπτό, το τράβηξαν και έπεσε κάτω και όπως καταλαβαίνετε, έσπασαν τα φτερά του». Επίσης «είπαν στον άνθρωπο στην καντίνα, αν ειδοποιήσεις την αστυνομία ή τον δήμαρχο θα σου κάψουμε την καντίνα. Μόλις με ειδοποίησε έφυγε κατευθείαν για κάτω, αλλά δυστυχώς είχαν βγάλει τις πινακίδες. Ο σκοταδισμός στο μεγαλείο του». Ο Δ. Χατζηδάκης επισήμανε σαφώς: «Έχω ενδείξεις ότι είναι χρυσαυγίτες».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τί στο διάολο "Φύλακας" είτανε ο Φύλακας;;;
Άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΑΚΑΣ!!!