Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

ΠΕΡΙ....ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ !!! [ video ]

Σκίζουν τα ιμάτιά τους κάποιοι «Μακεδονομάχοι» διαβάζοντας τα πέντε πιθανά ονόματα τα οποία φέρεται να κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Νίμιτς γιατί όλα εμπεριέχουν τον όρο Μακεδονία και παριστάνουν όλοι τους εθνικά αγουροξυπνημένους. Να υπενθυμίσω ότι από 13 Σεπτεμβρίου 1995 βρίσκεται σε ισχύ η ενδιάμεση συμφωνία, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει την πΓΔΜ με την προσωρινή της ονομασία. Τι σημαίνει το Μ; Μαλακίας; Όχι βέβαια. Μακεδονίας. Όλοι αυτοί που κόπτονται, λοιπόν, έχουν αποδεχθεί το Μακεδονίας από το ’95 τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι ότι το έχουν αποδεχθεί από την αρχή γιατί δεν αντέδρασε ούτε ο γέρος Καραμανλής, ούτε ο Γεώργιος Παπανδρέου, ούτε βέβαια οι εθνικιστές, χουντοσυνταγματάρχες της επταετίας, ούτε και οι μετέπειτα κυβερνώντες. Μόνο ο Καραμανλής που στο Βουκουρέστι έβαλε βέτο και είπε ότι θα υπάρχει γεωγραφικός προσδιορισμός. Γεωγραφικός προσδιορισμός ποιανής; Της Μακεδονίας προφανώς.
Άρα το Μακεδονίας το έχουν όλοι αποδεχθεί και τώρα παριστάνουν τους εθνικά ανήσυχους.


Απλά να ξέρουμε τι λέμε.
Ο δε Νίμιτς μας έκανε πέντε προτάσεις, όλες με το Μακεδονίας μέσα. Είναι σαν να πας σε ένα μαγαζί και λες δεν μπορώ το τζίντζερ κι ο σερβιτόρος σου λέει πέντε διαφορετικά φαγητά, αλλά όλα με τζίντζερ μέσα. Ρε μεγάλε το τζίντζερ δεν μπορώ.
Γνωστό παλιό ανέκδοτο που έναν τον έλεγαν Γιώργο Σκατά και ζήτησε αλλαγή του ονόματός του στο δημαρχείο και του το έκαναν Παναγιώτης Σκατάς.
Συμπέρασμα; Δεν τη γλυτώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: