Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΠΑΤΡΑ : ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ - ΟΛΠΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ. ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ....ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ !!!

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πρόσφατη απόφασή της, που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Πατρέων, επιβάλλει πρόστιμο 5.400 ευρώ, με την αιτιολογία της «μη έγκαιρης λήψης προληπτικών μέτρων», αποδίδοντας ευθύνη στον Δήμο για την κατάρρευση του ετοιμόρροπου κτιρίου – υπόστεγου στο λιμάνι !!!
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γνωρίζει πολύ καλά, ότι ιδιοκτήτης του κτιρίου, είναι το Υπουργείο Οικονομικών και διαχειριστής του ο Ο.Λ.ΠΑ.
Γνωρίζει ότι, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων της η Δημοτική Αρχή και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου (με την βοήθεια και άλλων ιδιωτών μηχανικών) διέγνωσαν τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης και έκτοτε αγωνίστηκε, απαίτησε και επέβαλλε την κατεδάφιση του εν λόγω κτιρίου από την κυβέρνηση, με δαπάνες του Ο.Λ.ΠΑ.
Τούτο, παρά τις αιτιάσεις για τον χαρακτηρισμό του διατηρητέου από το Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείο Πολιτισμού, πράγμα που τελικά και με απόφαση της Δημοτικής Αρχής, απετράπη.
Το κτίριο αυτό, παρά τις επισημάνσεις μας, είχε κριθεί από την αρμόδια Επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επισκευάσιμο και όχι επικίνδυνα ετοιμόρροπο προς άμεση κατεδάφιση, όπως υποστήριζε η Δημοτική Αρχή.
Λόγω των μεγάλων κινδύνων που διαπιστώσαμε, συνεχώς απαιτούσαμε  την άμεση εκκένωσή του, από τον Ο.Λ.ΠΑ. (χρησιμοποιούσε το κτίριο ως αποθηκευτικό χώρο) και το Λιμεναρχείο, όπου λειτουργούσε κρατητήρια.
Ασφαλώς και γνωρίζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όλα τα παραπάνω, γι αυτό και η ενέργειά της. είναι άδικη, παράλογη, απαράδεκτη και υπηρετεί σκοπιμότητες.
Ο Δήμος πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας και έκανε ό,τι έπρεπε για να αποκλειστεί ο χώρος γι αυτό και αρνείται να καταβάλλει το άδικο πρόστιμο και θα πάρει όλα αναγκαία μέτρα για να το ακυρώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: