Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΓΙΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΝ....ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 Οι Κούρδοι της Συρίας και μια ΜΚΟ κατήγγειλαν ότι ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με χημικό αέριο, όπου τραυματίστηκαν έξι άνθρωποι στην περιοχή Αφρίν, την Παρασκευή.
Ο Μπιρούσκ Χασάκα, ένας εκπρόσωπος τύπου των Κούρδων πολιτοφυλάκων YPG στην Αφρίν, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν ένα χωριό στη βορειοδυτική Αφρίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους έπληξαν το χωριό την Παρασκευή. Επικαλούμενη νοσοκομειακές πηγές στην Αφρίν, η οργάνωση ανέφερε ότι έξι άνθρωποι, μετά την επίθεση, εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα και είχαν διεσταλμένες κόρες, ενδείξεις ότι ήταν θύματα μιας πιθανής επίθεσης με χημικά.
Η Τουρκία δεν έκανε ποτέ χρήση χημικών όπλων κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών της στη Συρία και καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες για να προστατέψει τους άμαχους, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Επιπλέον υπογράμμισε ότι οι Κούρδοι YPG χρησιμοποιούν άμαχους ως «ανθρώπινες ασπίδες» στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: