Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ''ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' Ή....ΠΑΠΑΤΖΗΣ !!!

Ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε γεννηθεί στις 13 Φεβρουαρίου 1888 και πέθανε την 1η Νοεμβρίου 1968.

Υπήρξε μία από τις πιο ''επιφανείς'' προσωπικότητες της νεώτερης πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας. Πατέρας του Ανδρέα Παπανδρέου, του Γεωργίου Γ. Παπανδρέου (με την Κυβέλη Ανδριανού) και παππούς του Γεωργίου Α. Παπανδρέου. Διετέλεσε τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας (1944-1945, 1963, 1964-1965). Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τα χρόνια 1950-1952 και πολλές φορές Υπουργός, με πρώτη υπουργική θητεία στην επαναστατική κυβέρνηση του 1922. Φίλος, συνεργάτης και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Ελευθερίου Βενιζέλου. Απέκτησε το προσωνύμιο «Γέρος της Δημοκρατίας».                                                                ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ''ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ'' ΤΟΥΣ.          
Εχουμε και λέμε:
α) Ο όρος «παπατζής» καθιερώθηκε στην πολιτική ζωή επειδή ακριβώς ο λαός μας αποκαλούσε με αυτό τον τρόπο τον Γεώργιο Παπανδρέου, λόγω της μόνιμης τακτικής του τελευταίου να γέρνει πάντα όπου φυσούσε ο άνεμος.
β) Αποτελεί μνημείο υποκρισίας η φράση του γερο-Παπανδρέου «πιστεύομεν και εις τη λαοκρατία» που εκστόμισε στην απελευθερωμένη Αθήνα, από το ίδιο σημείο που μερικά χρόνια αργότερα, στις 3/3/1950 εκφωνούσε λόγους κατά «του συρφετού των αλητών του ΚΚΕ»…
γ) Είναι αυτός που λίγους μήνες μετά την επάνοδό του στην Ελλάδα έδωσε την εντολή, ως πρωθυπουργός του Σκόμπι πια, για τη δολοφονία του λαού της Αθήνας στις 3 Δεκέμβρη του 1944.
δ) Ο «γέρος της Δημοκρατίας» ήταν αυτός που για να μη μείνει εκτός Βουλής το 1952 εντάχθηκε στο κόμμα του Παπάγου, πράγμα που το ξεχνούν οι σημερινοί οπαδοί του Πλαστήρα…
ε) Είναι αυτός που ως υπουργός Παιδείας εξέδωσε τη γνωστή εγκύκλιο 1010 του ’65 με την οποία έθετε υπό διωγμό «τας κομμουνιστικάς ιδέας» από τα σχολεία.

στ) Είναι αυτός που συνηγόρησε στο κλίμα «βίας και νοθείας» του ’61 εκτιμώντας ότι θα τον ευνοούσε εκλογικά, ενώ ως εμπνευστής του «διμέτωπου» – που ουσιαστικά υπήρξε «μονομέτωπος» κατά της Αριστεράς – παρέδωσε την κυβερνητική εξουσία στο Παλάτι, το 1965, με ό,τι συνέπειες είχε αυτό για τη χώρα λίγο αργότερα…
Τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από όσα «πρόσφερε» στον τόπο ο γερο-Παπανδρέου. Συνεπώς οι απόγονοί του, «σοσιαλιστές» και «δημοκράτες» όσο κι αυτός έχουν κάθε λόγο να τον τιμούν.
Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Ροβεσπιέρος
                                                                           

 
Ο Παπανδρέου υπήρξε αναμφίβολα πολιτικός ευφυής και ικανός, θέτοντας τα χαρίσματα του στην υπηρεσία της ελληνικής αστικής τάξης της οποίας διετέλεσε άξιος πολιτικός εκπρόσωπος για δεκαετίες. Από το 1916, όταν και διορίστηκε από τον Ελευθέριο Βενιζέλο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, έως την παραίτηση του από την πρωθυπουργία τον Ιούλη του 1965, ο Γεωρ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε με συνέπεια τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς πάντος δεν βλέπουμε καμμιά ΠΟΙΟΤΙΚΗ Διαφορά μεταξύ "Προ" Μνημονιακής Περιόδου και Μνημονιακής Περιόδου!!! Απλά βλέπουμε ΠΟΣΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Επιταχυντών της Εθνικής/Κρατικής Καταστροφής!
Όταν π.χ. ο Ζουράρης είπε "ότι για αγορά στυλό για το γραφείο του χρειάζεται να πάρει άδεια από την Τρόικα" είναι ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ η Ελληνική Πολιτική και Πολιτεία "εδώ και εξήντα χρόνια βάσανα και διωγμοί!"!
Ποτέ οι "Άρχοντες" (Τρομάρα Τους) της Χώρας δεν Μερίμνησαν σε Κανένα Τομέα (Γεωργία Βιομηχανία Επιστήμη Κοινωνικό Κράτος Δημοκρατικούς Θεσμούς)! Αντιθέτως ΔΙΩΧΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (Φεγγάρι μάγια μου έκανες)! Αυτή π.χ. η Ανέκαθεν "ΠΟΙΟΤΗΤΑ" ΤΟΥΣ έγινε επί "ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ" ΠΟΣΟΤΙΚΗ (που εμπεριέχει και τον Αποδεκατισμό Της Χώρας στο βάθος Του Χρόνου!)!
Στο ΙΔΙΟ μήκος κύματος είναι και όλοι οι Τομείς που προαναφέρθηκαν!
Αντιθέτως "Προώθησαν" την Παροχή Υπηρεσιών (ΑΠΛΑ: ΥΠΗΡΕΤΕΣ)! ΟΡΙΣΑΝ (Αντιεπιστημονικά) τον Τουρισμό/Γκαρσονιλίκι/Τεμενάδες ως ... ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ!!! Ανάγαγαν Το (που ναι υπέροχα) Σατζίκι Σουβλάκι Συρτάκι σε ΈΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!!
Έτσι ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΙΤΑΝΕ Η Ελληνική Πολιτική Πολιτεία... Γκαρσονιλίκια Τεμενάδες και Υπηρέτες (ΌΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ)!!!

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΛΟ: Η Χώρα Μας Είναι Ένας Αποικιοκρατούμενος Μαχαλάς! Μια Αγγλοαμερικάνικη Αποικία! Και ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ σε μια Αποικία δεν Υπήρχε Αστική Τάξη (Αξιωματικός Κανόνας) αλλά ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΕΣ - ΤΑΞΗ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΤΩΝ! Στην Λαϊκή γλώσσα: ΛΑΚΕΔΕΣ (και στην διάθεση μας περίπτωση λόγω της Οθωμανικής Καταστολής του Ραγιαδισμού) ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!

Σύνοψις: Αυτό Βλέπουμε Σήμερα με Ποσοτικούς Επιταγχυντές! Η Ποιότητα Τους Είναι Ίδια...Medre!!!

Όλα Τα ΆΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΓΩ ΤΑ ΑΚΟΥΩ ΒΕΡΕΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσατε (;;;) να γράψετε και να πείτε ότι κατά και μετά τον Εμφύλιο τον αποκαλούσαν ... ΣΚΑΤΟΨΥΧΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος ομολόγησε στο προεκλογικό του λόγο στην Πάτρα το 1963 οτι αυτός στην Βάρκιζα ξεγέλασε τούς κομμουνιστές και τού παρέδωσαν τον οπλισμό τους και τούς έβαλε σαν μπουνταλάδες στο τσουβάλι , προκειμένου να αντικρούσει τίς κατηγορίες τής ΕΡΕ οτιείναι συνοδοιπόρος της ΕΔΑ για να κερδίσει τίς εκλογές οπως και έγινε
Ας ανατρέξετε στις εφημερίδες τής εποχής Νοέμβριος 1963 για να διαβάσετε το προεκλογικό του λόγο