Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΗ ΠΑΠΑ ΜΕ ΤΟ ΓΟΥΔΟΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ !!!

«Πόρτα εξόδου» σε ιερέα της Κυλλήνης, που φέρεται ότι «θεράπευε» τους πιστούς… χτυπώντας τους με «θαυματουργό» μεταλλικό γουδοχέρι, έριξε το Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίνοντας νόμιμη την απόφαση του μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού να τον παύσει από τα καθήκοντά του! 
Ο κληρικός είχε παραπεμφθεί στο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις… ανορθόδοξες πρακτικές που χρησιμοποιούσε στο ποίμνιό του, αναλαμβάνοντας ρόλο γιατρού και μάλιστα… κομπογιαννίτη! Οπως περιέγραφαν οι ίδιοι οι ασθενείς αλλά και συγγενικά πρόσωπά τους, ο ιερέας τούς χτυπούσε με σιδερένιο γουδοχέρι στα σημεία όπου πονούσαν, υποσχόμενος ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν καλά!
Και μπορεί οι άτυχοι πιστοί που δέχονταν τα… ιερά χτυπήματα να ένιωθαν «ισχυρότατον πόνον και μούδιασμα», όπως καταθέτουν, ο παπάς όμως επέμενε πως θα βρουν «πλήρη ίασιν και θεραπείαν»! Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι ασθενείς όχι μόνο δεν έβρισκαν ανακούφιση στο ιατρικό πρόβλημά τους, αλλά η κατάσταση της υγείας τους επιδεινωνόταν από τις βίαιες «θεραπευτικές» μεθόδους του! Συγκεκριμένα, τα παιδιά ασθενούς που κατέθεσαν ως μάρτυρες στο Συνοδικό Δικαστήριο ανέφεραν πως με τα γιατροσόφια του ιερέα τα προβλήματα της μητέρας τους «ουδόλως ιάθησαν, αλλ’ αντιθέτως η κατάστασις της υγείας της επεδεινώθη έτι πλέον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: