Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΚΥΡΙΕ ΔΕΗ....ΘΩΜΕΝ !!! [ video ]

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής με 151 «ναι» έναντι 124 «όχι» το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ με τίτλο: ''Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού''.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και καταψήφισε η αντιπολίτευση. Η επόμενη ημέρα θα είναι μια καλύτερη ημέρα για τη ΔΕΗ και τον ενεργειακό τομέα», ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κλείνοντας τη συζήτηση του νομοσχεδίου. «Η μεγαλύτερη πρόκληση μπροστά μας είναι να προχωρήσει άμεσα η κατάρτιση αναπτυξιακών σχεδίων για τις περιοχές αυτές και η στήριξή τους από πόρους μετάβασης -εθνικούς και ευρωπαϊκούς- και να δοθεί απάντηση στην επόμενη μέρα για τα μεγάλα θέματα της απασχόλησης, των επενδύσεων και των χρήσεων γης που αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις», είπε. Πρόσθεσε ότι έχουν γίνει τα βήματα ώστε και η ΔΕΗ να ανταποκριθεί και να έχει ένα καλύτερο αύριο. Άλλωστε η βελτίωση της θέσης της ΔΕΗ και η απόδοση που σημειώνει η στρατηγική της ανάκαμψής της, έχει αποτυπωθεί και στη ραγδαία ανάκαμψη της χρηματιστηριακής της αξίας τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, όπως ανέφερε ο υπουργός. Η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι ένα έγκλημα σε βάρος των συμφερόντων του λαού και του τόπου. Με την ξεπούλημα τους, οι κυβερνώντες έρχονται να περιορίσουν ακόμα περισσότερο τις ενεργειακές υποδομές της χώρας που βρίσκονται υπό δημόσιο έλεγχο, αφού έχουν ξεπουλήσει ήδη τον ΑΔΜΗΕ, ξεπουλάνε τον ΔΕΣΦΑ και  ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί την ΔΕΠΑ και τα ΕΛΠΕ.
Η ΔΕΗ μπορεί να είναι αυτή τη στιγμή μια δημόσια επιχείρηση που δεν παρέχει φτηνό ρεύμα στο λαό, γιατί ήδη μέσα σε αυτή έχουν εισχωρήσει ιδιωτικά συμφέροντα που διεκδικούν ολοένα και μεγαλύτερα κέρδη, τα οποία σε συνδυασμό με τους φόρους που επιβάλει το κράτος έχουν μετατρέψει σε ακριβότατο εμπόρευμα ένα λαϊκό αγαθό. Με βάση τα επίσημα στοιχεία από το 2000 – 2015, η τιμή του τιμολογίου της ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας αυξήθηκε 157%.
Όμως φτηνότερο ρεύμα δεν θα εξασφαλιστεί για το λαό μέσα από το ξεπούλημα, τη διάλυση της ΔΕΗ και την είσοδο ιδιωτών στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αντίθετα η διάλυση της ΔΕΗ θα ανοίξει το δρόμο στα ιδιωτικά συμφέροντα να επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες στην παραγωγή και κυρίως στην τιμή πώλησης του ρεύματος…

Δεν υπάρχουν σχόλια: