Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΕΥ. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ : ΑΠΑΤΗ Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!! [ video ]

Η Αθήνα ετοιμάζει μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, καθορίζοντας τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για τα χρόνια μετά το πρόγραμμα στήριξης, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.
Ο Ε. Τσακαλώτος διευκρίνισε ότι τα σχέδια θα περιλαμβάνουν ενέργειες για την ταχύτερη απονομή της δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς. Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είτε οι θεσμοί», πρόσθεσε.
Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης. «Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο», συμπλήρωσε.       ΠΕΡΙ ΚΑΘΑΡΗΣ ΕΞΟΔΟΥ                                 

Έχει μεγάλη σημασία τόσο για το ευρωπαϊκό όσο και για το ελληνικό πολιτικό κατεστημένο - αλλά και για τις οικονομικές ελίτ -, να υπάρχει η εντύπωση πως η Ελλάδα είναι μια κανονική χώρα.
Το Μνημόνιο δεν βοηθάει πια σε αυτή την κατεύθυνση.
Οπότε, χρειάζεται κάτι άλλο.

Χρειάζεται το Μνημόνιο να είναι αόρατο.
Χρειάζεται να δοθεί η εντύπωση πως το πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν είναι μαριονέτες αλλά πολιτικοί και κόμματα με θέσεις και διαφορές.
Η καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο είναι μια ακόμα απάτη, στις τόσες που υπήρξαν από το 2010.
Σκοπός της επιχείρησης «Καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο» είναι η επιβίωση των πολιτικών και των κομμάτων που ξέσκισαν τη χώρα ή συναίνεσαν στο ξέσκισμά της.

Ακόμα και οι πολιτικοί και τα κόμματα που υποστηρίζουν πως δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος από το Μνημόνιο, καταλαβαίνουν τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα αυτού του αφηγήματος.
Απλά, δεν μπορούν να το παραδεχτούν ανοιχτά.
Πολλές φορές στην Ελλάδα, κρύψαμε τις ευθύνες κάτω από το χαλί.
Και αυτό κάνουμε και τώρα.
Κι όμως, ήταν τόσο απλό, προφανές, λογικό και δημοκρατικό να απαιτήσουν οι Έλληνες πολίτες το 2010 την απόδοση Δικαιοσύνης για την χρεοκοπία της χώρας τους.
Οι Ισλανδοί αυτό έκαναν. Αμέσως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: