Κυριακή 15 Απριλίου 2018

ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ. ΣΑΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΑΤΡΑ !!! [ video ]

Κλειστή είναι από νωρίς το πρωί η Πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου, καθώς θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ πνέουν στην περιοχή.
Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, υπάρχουν περιορισμοί στις διελεύσεις, για λόγους ασφαλείας. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύτηκε η διέλευση σε δίκυκλα, τροχόσπιτα και κενά οχήματα με υψηλές πλευρές.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εικόνα που επικρατεί στο Αντίρριο, την Κάτω Βασιλική και τον Πατραϊκό.
Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων με  ιδιαίτερη αναφορά σε θυελλώδεις ανέμους που θα πλήξουν ιδιαίτερα τη Δυτική Ελλάδα.
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στην ξηρά, καθώς το μόνο που έχει αναφερθεί είναι μικρές διακοπές ρεύματος λόγω των ισχυρών ανέμων. Νεφώσεις και τοπικές βροχές αναμένονται και σήμερα, Δευτέρα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από αργά το απόγευμα και στο Αιγαίο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Επιπλέον, ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική κυρίως στα δυτικά και νότια.  Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: